Το παπί που έγινε (μαύρος) κύκνος

 Η θεωρία που ο Νασσίμ Ταλέμπ έκανε διάσημη πρόσφατα με το βιβλίο του «Μαύροι Κύκνοι», δεν είναι καινούριο. Εδώ και 150 χρόνια, οι φιλόσοφοι μάχονται με το ερώτημα πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος τους εντελώς απρόβλεπτους και αστάθμητους παράγοντες και συμβάντα. Όλα άρχισαν όταν το 1657 ανακαλύφθηκαν στην Αυστραλία μαύροι κύκνοι. Όλη η μέχρι τότε γνώση της ανθρωπότητας κατέληγε στο συμπέρασμα πως τέτοιο πλάσμα δεν υπάρχει, και αποτελούσε μάλιστα παροιμιώδη φράση για κάτι το ανύπαρκτο. Πιο πρόσφατα, ο κ. Ταλέμπ ανέλυσε την επίδραση που έχουν στην οικονομία και την ιστορία οι «μαύροι κύκνοι»: τα συμβάντα που είναι απρόβλεπτα, εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται εκτός των ορίων των προσδοκιών, αλλά έχουν τεράστια επίδραση στις μετέπειτα εξελίξεις.

Πισσαρίδης, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα πετάσει;

Τέτοια συμβάντα ήταν, κατά τον κ. Ταλέμπ, η ανάπτυξη του διαδικτύου, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος (όπου ίσως να κάνει λάθος) και η 9η Σεπτεμβρίου 2001. Άλλα παραδείγματα μπορεί να είναι η γέννηση του Χίτλερ, η μάχη του Πορτ Άρθουρ, η ανακάλυψη του αρότρου, και η ανάπτυξη του κλείστρου στα όπλα. Ή, ακόμα, συγγραφή του «Κεφαλαίου», η ανακάλυψη της δυναμίτιδας από τον Νόμπελ και το βραβείο Νόμπελ του Πισσαρίδη.

Έτσι κι εμείς, όπως θα είχε προβλέψει ο κ. Ταλέμπ, ξαφνιαστήκαμε από την θηριώδη είδηση ότι ένας Κύπριος οικονομολόγος κέρδισε το βραβείο νόμπελ. Το εντελώς απρόβλεπτο (αλλά εκ των υστέρων κατανοητό) συμβάν, αλλάζει πολλά για την Κύπρο και την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των επιστημών.

Τουλάχιστον δυνητικά.

 Ενώ ο Υπουργός Παιδείας κατ’ ιδίαν επιμένει πως είναι εξωπραγματικός ο στόχος να μετατραπεί η Κύπρος σε κέντρο παραγωγής γνώσης και απορρίπτει τον πολιτικό στόχο, και ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως εχθρό του λαού «διότι είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις», μια μοναδική ευκαιρία –ένας μαύρος κύκνος ά λα Ταλέμπ- παρουσιάζεται για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τον Ιανουάριο, το Πανεπιστήμιο Κύπρο θα έχει –έστω και προσωρινά- νομπελίστα καθηγητή. Τα πανεπιστήμια που είναι σε θέση να διαφημίσουν ένα τέτοιο προνόμιο είναι λίγα ανά το παγκόσμιο. Δημιουργείται έτσι, και δη σε ένα από τα πιο «δυνατά» τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, μια ισχυρή δυναμική. Είτε αυτή θα τύχει αξιοποίησης, είτε θα αφεθεί να σβήσει. Προς το παρόν, το παράθυρο ευκαιρίας διαρκεί μόνο έξι μήνες μέχρι το τέλος της χορηγίας της έδρας της Marfin που θα λάβει ο κ. Πισσαρίδης. Αν και το εξάμηνο πολύ πιθανόν να επεκταθεί, το παράθυρο ευκαιρίας παραμένει στενό.

Σήμερα, το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε ένα καλό αλλά δύσκολο δρόμο. Ας τελειώνουν οι πρυτανικές εκλογές όσο το δυνατό νωρίτερα κι ας τους αφήσουν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιλέγουν όπως θέλουν οι ίδιοι τους φοιτητές τους χωρίς να σκέφτονται ποιος θα πλουτίσει από τα ιδιαίτερα. Η στιγμή αυτή απαιτεί από την πολιτεία να κόψει τον ομφάλιο λώρο του Πανεπιστημίου. Με ένα νομπελίστα στο οπλοστάσιό του, το Πανεπιστήμιο θα είναι σε θέση να προσελκύσει κορυφαίους καθηγητές και φοιτητές, να ενισχύσει την θέση του στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη και να αναγκάσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να ακολουθήσουν. Είτε, δηλαδή, θα κάνει το άλμα, είτε θα μείνουμε στην λογική ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας ημικρατικός οργανισμός όπου οι καθηγητές που κάνουν έρευνα θα βρίσκουν μπροστά τους αντικίνητρα –οικονομικά και άλλα.

Ακόμα, το βραβείο Νόμπελ σε ένα καθηγητή του πανεπιστημίου Κύπρου, θα πρέπει να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Οι νομπελίστες είναι θεσμοί από μόνοι τους. Μπορούν να ενισχυθούν τα ήδη υποσχόμενα journals του πανεπιστημίου και να ενισχυθεί το ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου. Έτσι, πέρα από την αντιστροφή των άθλιων επιδόσεων της Κύπρου στην Έρευνα και Ανάπτυξη, μπορεί επίσης η χώρα μας να καταστεί ένα από τα κέντρα οικονομικής έρευνας, τουλάχιστον στην περιοχή μας αν όχι και ευρύτερα.

 Μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί ο κ. Πισσαρίδης για να φέρει κι άλλους (αγγλόφωνους) ερευνητές και καθηγητές, ή να ιδρυθεί έδρα οικονομικών μελετών αποκλειστικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο και επίπεδο πρωτοβάθμιας έρευνας. Ο Μαύρος Κύκνος του νόμπελ αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή και μοναδική ευκαιρία και δημιουργεί, πέρα από προοπτικές, μεγάλη περηφάνια και δικαιολογημένη χαρά, και σοβαρές υποχρεώσεις για την επερχόμενη πρυτανία, αλλά και για την κυβέρνηση.

Advertisements

4 thoughts on “Το παπί που έγινε (μαύρος) κύκνος

 1. τώρα να δούμε αν θα δημοσιεύσεις στην Καθημερινή αυτήν την τεράστια είδηση

  The Nobel family dissociates itself from the economics prize
  http://rwer.wordpress.com/2010/10/22/the-nobel-family-dissociates-itself-from-the-economics-prize/

  δώ η αρχική πηγή από την επίσημη τηλεόραση της σουηδίας
  http://svtdebatt.se/2010/10/vi-i-nobelfamiljen-tar-avstand-fran-ekonomipriset/

  και νομίζω μιλά από μόνο του για το πόσο στημένα είναι αυτά τα λεγόμενα βραβεία που σαφέστατα εξυπηρετούν οικονομικές και μόνο σκοπιμότητες
  και νομίζω ως κάποιο βαθμό επιβεβαιώνει αυτό που είχα γράψει στην αρχή του κειμένου

  “Διαβάζοντας αναλυτικά τις προτάσεις του κυρ πισσαρίδη θεωρώ δεδομένο ότι έδωσαν το νόμπελ σε αυτό τον τύπο απλά και μόνο για να κτυπήσουν στα ηλίθια εθνικιστικά αντανακλαστικά “περηφάνειας” των κυπρέων ελλήνων φιλήσυχων φιλειρηνικών πατριωτών και να δεκτούν ότι τους πει το καμάρι τους”

  κάτι σημαντικό για τον ιδρυτή αυτών των βραβείων με μαρτυρία του γιου του
  “Alfred Nobel’s letters suggest that he disliked economists.”

  δεν μπορώ να γνωρίζω τι εννοεί ακριβώς τι εννοεί όταν λέει ότι dislike τα οικονομικά,

  θεωρώ ότι αυτό που ίσως εννοεί είναι ότι αυτά ειναι απλά ένας τρόπος χαλιναγώγησης των ανθρώπων με τέτοιου είδους “επιστήμες” ώστε να μην αμφισβητούνται οι πολιτικές τους που εννοείται ότι κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους
  και καταλήγει:

  “With no knowledge of economics, I have no opinions about the individual economics prize winners. But something must be wrong when all economics prizes except two were given to Western economists, whose research and conclusions are based on the course of events there, and under their influence. ”

  αυτό είναι το νόμπελ που πήρε το καμάρι του κάθε κκομπλεξικού κυπρέου ελληναρά… ο ίδιος ο νόμπελ το αποκήρυξε!!!!!!!!
  http://osr55.wordpress.com/2010/10/18/

 2. Το επιχείρημά σου, ποιό είναι, ακριβώς; Πως γενικά το συγκεκριμένο βραβείο είναι άχρηστο;

  Ωραία, ας πούμε πως ναι -αυτή είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά ας πούμε πως είναι άχρηστα.

  Επί της ίδιας της θεωρίας, ποιές είναι οι σκέψεις σου; Η ουσία, κατά την άποψή μου, είναι το κατά πόσον αξίζει να δούμε προσεκτικά αυτή την θεωρία, ή όχι. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η άποψή σου για το πού υστερεί το μοντέλο

 3. σε σχέση με τις προτάσεις του οι οποίοες είναι εδώ
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100048_12/10/2010_418274

  έκανα μια σχετική ανάλυση στο blog μου

  http://osr55.wordpress.com/2010/10/18/

  Αμέσως από τις πρώτες κι ολας γραμμές διαπιστώνει ο αναγνώστης ποια είναι η έγνοια αυτών των ανθρώπων, η ελλάδα δηλαδή το κράτος που ελέγχεται από τις εκ φύσεως του διεφθαρμένες ελιτ να ικανοποιήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές του

  Αυτή είναι η κύρια έγνοια του νομπελίστα μας και των λοιπών ψευτοεπιστημόνων οικονομολόγων

  Άμεσα πάντως το παραδέχεται ο κυρ νομπελίστας ότι όλη αυτή την «σπατάλη» που καρπώνονταν τραπεζίτες και πάσης φύσεως άλλοι τοκογλύφοι την «επιχορηγούσαν» με αέρα κουπανιστό βεβαίως βεβαίως η ίδια η αγία και μεγάλη ΕΕ και εξωτερικά «δάνεια»

  Άλλωστε προ ολίγων ημερών ο επικεφαλής των οικονομικών αυτού του άθλιου καπιταλιστικού μηχανισμού δηλαδή της ΕΕ Ζαν κλωντ γιουνγκερ

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=211677

  Z. K. Γιούνκερ: Γνωρίζαμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα

  «Ηξερα αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω»

  Στις Βρυξέλλες γνωρίζαμε ότι η κρίση θα έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε δημόσια, υποστήριξε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

  “Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση”, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

  Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι ήταν “φανερό” ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα αυτό το πρόβλημα, πρόσθεσε μάλιστα ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν “είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες” και όχι τον τελευταίο χρόνο.

  “Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα” σημείωσε, αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ενθάρρυναν την καταναλωτική προοπτική της Ελλάδας σε βάρος της ανάπτυξης και των εξαγωγών της.

  (Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Προφανώς η μνήμη μας όμως είναι πολύ κοντή ή μάλλον ανύπαρκτη για κριτική σκέψη αφού πολτοποιείται από τα παναύρκα των μμεξαπάτησης

  Πάμε παρακάτω…… λέει ο νομπελίστας κυρ πισσαρίδης :

  «Βαθιές αδυναμίες αντιμετωπίζονται μόνο με βαθιές τομές σε οικονομία, διοίκηση και κοινωνική δομή, που θα μεταφέρουν το κύριο βάρος της οικονομικής ανάπτυξης από τον δημόσιο στον ιδιωτικό ταομέα, όπως έγινε σε Σουηδία, Ιρλανδία, Κύπρο, Τουρκία.»

  Η Ιρλανδία η χώρα οικονομικό θαύμα ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και το έλλειμα της και το δημόσιο χρέος έχουν καταεκτοξευθεί στα ύψη!!!!!

  Η κυπριακή μαλακία η μαρτυρικήν μεγαλόνησος μαζί με την ελλάδα έχουν τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τιμών σε όλα ανεξαιρέτως τα προίοντα και αγαθά χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος παρά μόνο η κερδοσκοπία των εταιρειών

  Η Κύπρος είναι η πιο ακριβή χώρα της ΕΕ και συνέχεια ακριβαίνει ολοένα

  Εδώ η ημικρατική ΑΗΚ και αύξησε το ρεύμα σε τεράστια ποσοστά

  Και μας φέρουν αυτές τις χώρες ως παράδειγμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ξεφτίλες απλά…….

  Ένας από τους λίγους λόγους που ακόμη υπάρχει μια κάποια ευημερία στην Κύπρο είναι γιατί κάθε οικογένεια έχει από ένα δημόσιο υπάλληλο ο οποίος σχετικά πληρώνεται καλά και το πιο σημαντικό δεν αντιμετωπίζει καθημερινά την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης από τον κάθε βρωμισμένο εργοδότη που θέλει να μειώνει κι άλλο το κόστος του

  Η δημόσια υπηρεσία το μισθολόγιο της έχει πολύ χαμηλό μερίδιο στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος

  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα 104 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ευρώ που δόθηκαν άνευ όρων στους ξενοδόχους για να χαμηλώσουν τάχα τις τιμές

  Τα 35 εκατομύρια στην eurocypria που απλά τα έφαγαν ανεπιστρεπτή για να μην γίνει η συγχώνευση με την Cyprus airway αλλά τώρα το ξέχασαν

  Τα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ που έδωσαν οι φιλολαικοί καραγκιόζηες χριστόφκιες στις τράπεζες αυτούς τους παρασιστικούς τοκογλυφικούς οργανισμούς;

  Και μετά μιλάνε για σπατάλη από τον μισθωτό δημόσιο υπάλληλο των 1300 ευρώ!!!!!!

  Ξεφτίλες και πάλι

  Και τι προτείνει ο κυρ νομπελίστας μας; Να απολυθούν 400 χιλιάδες άνθρωποι από το δημόσιο και να γίνουν πάφτηνα γρανάζια με κατώτατο μισθό πλέον τα 570 ευρώ!!!!!!!! Στις εταιρείες!!!!!!!!!!!

  Αυτό προτείνει!!!!! Και του έδωσαν και νόμπελ γιαυτό!!!!!

  Μάλιστα στην πρόταση 4 του λέει να καταρηγθεί τελείως ο δημόσιος τομέας και να γίνουν όλοι οι άνθρωποι ιδιωτικοί υπάλληλοι γρανάζια αφού προτείνει να πωληθούν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!

  Τι λέει όμως για τις εταιρείες μας!!!!!!

  Στην πρόταση δύο να έχουν ολόκληρο τον έλεγχο των αυτοκινητόδρομων (τάχα να αναλάβουν το κόστος) και μάλιστα να μην πληρώνουν φόρο!!!!

  Είδαμε τι γίνεται με τα διόδια και την απίστευτη κλεψιά που προβαίνουν με τα «τέλη» που εξαναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει

  Στην Γερμανία που ιδιωτικές εταιρείες ανέλαβαν την συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου δύο άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία αφού τα συστήματα κλιματισμού λόγω κακής συντήρησης από τις εταιρείες δεν λειτουργούσαν

  Όπου μπαίνουν ιδιώτες φυσικά και οι τιμές θα αυξάνονται μόνον!!! Και αυτοσκοπός τους θα είναι ΜΟΝΟ το κέρδος

  Και στα @@ τους η συντήρηση φυσικά και οι άνθρωποι

  Τι είναι νόμισαν; Πολιτικοί που θα έχουν κόστος1!!!

  Πρόταση 5 αξιοκρατικές προαγωγές!!!!!! Χαχαχαχαχα ανέκδοτοοοοοοοοοοο ασχολιάστο

  Πρόταση 6 ανοίξτε ορθάνοικτα τις πόρτες στις εταιρειες στα σχολεία και στα ΔΙΔΑΚΤΡΑ

  Όποιος έχει λεφτά και μόνον πλέον σπουδάζει και αγοράζεις πτυχία σύμφωνα φυσικά με τις ανάγκες της «αγοράς» δηλαδή τι τον θέλεις ρε παιδί τούτον τον κλάδο φιλοσφοφίας και μαλακίας;

  Τς τς πρακτικά πράγματα ρε παιδίν μου………… τι να κάμεις την φιλοσοφία όταν μπορείς να γίνεις υπάλληλος στην εταιρεία μας που είμαστε μεγάλοι χορηγοί της εταιρείας σχολείου σου για το πόστο του σιδεορκατασκευαστηβιδων

  Και πάμε στο μεγάλο κατς!!!!!!!

  Πρόταση 9 Αναδιοργανώνεται το εθνικό πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων εργασίας!!!!!!!!!

  Έτσι έτσι!!! Να υπάρχει εργασιακή ειρήνη ρε παιδί μου….. τι τις θέλουν άλλωστε τις απεργίες αυτοί οι παλιάνθρωποι οι εργαζομένοι αφού η ελλάδα μας υποφέρει; Κύριος σκοπός να πάει η οικονομία της ελλάδας μας καλά και ας υποφέρουν οι έλληνες εργαζόμενοι με μισθούς πείνας απροειδοποίητες απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις χωρίς άδειες μητρότητας χωρίς χωρίς χωρίς

  Αφού θα παίρνουν τόσο μεγάλους μισθούς (για τα δεδομένα ρε παιδι μου λέμε) ύψους 600 ευρώ πλέον!!! Τι τις θέλουν τις απεργείες και τις συλλογικές συμβάσεις

  Αυτά είναι τρε μπανάλ

  Οι συντάξεις λέει ο κυρ νομπελίστα είναι οι πλεον γεναιόδωρες!!!!!!!!!!! Κοίτα ρε τους αχάριστους τους έλληνες συνταξιούχους που παίρνουν μέχρι και 400 ευρώ!!!!!

  Πρόταση 11 όλες οι συντάξεις να επενδύονται από εταιρείες σε ατομικό επίπεδο δηλαδή ασφαλιστικές εταιρείες πλέον και να επενδύονται σε τράπεζες και άλλους τοκογλύφους!!!!!!!!!!!!

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!

  Πρόταση 13: Τα δημόσια νοσοκομεία οργανώνονται ως αυτοτελή ιδρύματα και αποζημιώνονται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσω ενός συστήματος υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας υπό την επίβλεψη του κράτους.

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Χιλιάδες είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που πέθαναν σε διαδρόμους νοσοκομείων απλά και μόνον γιατί δεν είχαν ασφάλεια

  Δηλαδή οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά απλά είναι καταδικασμένοι σε θάνατο

  Πρόσφατο παράδειγμα του πόσο αδίστακτο είναι αυτό το απίστευτο βρωμικο σύστημα που προτείνει ο νομππελίστας μας έχουμε στις 29 σεπτεμβρίου

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4597817

  “Πυροσβέστες στο Τενεσί των ΗΠΑ άφησαν σπίτι να καεί επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν είχε πληρώσει την προβλεπόμενη από το νόμο εισφορά στην πυροσβεστική.

  Ο Τζιν Κράνικ, που ζούσε σε αγροτική περιοχή στο Τενεσί, κάλεσε στις 29 Σεπτεμβρίου την πυροσβεστική όταν η κατοικία του πήρε φωτιά και κινδύνευσε ο ίδιος και η οικογένεια του.

  Η κομητεία όπου συνέβη το περιστατικό δεν έχει δική της πυροσβεστική υπηρεσία, αν και σε μία πόλη της υπάρχει δημοτική πυροσβεστική που καλύπτει τους πολίτες έξω από τα όρια της μόνο αν το ζητήσουν και αν πληρώσουν.

  Ωστόσο, στο τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής διαπίστωσαν ότι ο κ.Κράνικ δεν είχε πληρώσει την ετήσια εισφορά των 75 δολαρίων και αρνήθηκαν να επέμβουν για να σβήσουν τη φωτιά. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το ξέχασε.

  Απέρριψαν όμως και την προσφορά του να πληρώσει επί τόπου το ποσό.

  Παρά ταύτα, οι πυροσβέστες κατέφτασαν όταν κινδύνεψε η κατοικία του γείτονα του Κράνικ, ο οποίος είχε πληρώσει την εισφορά.

  Το αποτέλεσμα ήταν η ολοσχερής καταστροφή της κατοικίας του Κράνικ την οποία οι πυροσβέστες παρακολούθησαν, όπως είπε οι ίδιος, χωρίς να κάνουν τίποτα.”

  πηγή : ΤΑ ΝΕΑ-online

  τέλειο ε!!!!!!

  ε μα τζαι τούτος ο παλιάδρωπος να μεν πληρώσει το χρέος του στην ιδιωτική πυροσβεστική υπηρεσία

  τς τς

  να μάθει άλλη φορά να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του ο παλιάδρωπος

  και φυσικά πάμε στις κυριότερες έγνοιες

  πρόταση 14 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ για τις εταιρείες μας τις άγιες

  διαβάζοντας όλα αυτά θεωρώ δεδομένο ότι έδωσαν το νόμπελ σε αυτό τον τύπο απλά και μόνο για να κτυπήσουν στα ηλίθια εθνικιστικά αντανακλαστικά των κυπρέων ελλήνων φιλήσυχων φιλειρηνικών πατριωτών και να δεκτούν ότι τους πει το καμάρι τους

  δεδομένο όμως

 4. OK, σε ορισμένα σημεία συμφωνώ μαζί σου, σε ορισμένα διαφωνώ και σε ορισμένα πιστεύω -με όλο τον σεβασμό πως δεν τα κατάλαβες (πχ για τα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν εννοεί ιδιωτικοποίηση με την «κλασσική» έννοια, αλλά κάτι άλλο που δεν είναι της ώρας).

  Οι ενστάσεις σου για τις πολιτικές του τοποθετήσεις, δεκτές και συζητήσιμες, αν και διαφωνώ σε ορισμένα σημεία. Αλλά για την ίδια την ΘΕΩΡΙΑ που πήρε το βραβείο, ποιά είναι η θέση σου;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s