Ο Πολυβίου στρέφει τα βλέμματα όλων στο ΑΚΕΛ

Μέχρι ψες ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξυπηρετούσε ένα πολύ σημαντικό ρόλο για το ΑΚΕΛ. Με την παρουσία του στο προεδρικό, αποτελούσε αλεξικέραυνο για το κόμμα του, τραβώντας πάνω του όλα τα πυρά και όλα τα βλέμματα. Ακόμα και με τα κατά συρροήν λάθη, την εικόνα αλαζονείας και την έλλειψη συμπόνοιας που έδειχνε προς τα θύματα της τραγωδίας, ο κ. Χριστόφιας κατάφερνε να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Επιπλέον, ακόμα και η πλήρης εικόνα ανεπάρκειας και ανικανότητας, η οποία υπογραμμίζεται στο πόρισμα Πολυβίου, άφηνε το ΑΚΕΛ στο απυρόβλητο, στον βαθμό που αυτό ήταν δυνατό.

Μπορεί πλέον το ΑΚΕΛ να σηκώσει το βάρος του;

Μετά από σήμερα, όμως, αυτό έχει αλλάξει. Το πόρισμα του κ. Πολυβίου ξήλωσε και τις τελευταίες άμυνες του προέδρου και τον άφησε μόνο του και γυμνό. Μάλιστα, η ανθρώπινη αλυσίδα που στήθηκε γύρω από τον πρόεδρο, την οποία αποτελούσαν ο τέως ΥΠΕΞ, ο τέως ΥΠΑΜ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστόφια, και, γενικά η λεγόμενη «δημόσια υπηρεσία», ουσιαστικά ξεγυμνώθηκαν ως ανεπαρκείς, χωρίς να μπορέσουν να σώσουν τον πρόεδρο.

Πλέον, όμως, ο κ. Χριστόφιας, αντί να τραβά πάνω του όλα τα πυρά και να διασώζει έτσι το ΑΚΕΛ, έχει μετατραπεί σε βάρος για το κόμμα του. Τα πυρά προς τον κ. Χριστόφια κτυπούν και το κόμμα του, και μάλιστα στο ψαχνό. Η ανεπάρκεια, η ανικανότητα, η αλαζονεία και η προσπάθεια να δικαιολογηθεί ως αθώος ανάμεσα σε ενόχους, μετά και την έκδοση του πρίσματος, πλήττουν και το ΑΚΕΛ, το οποία τα χρεώνεται.

Αυτό φάνηκε και την στην παρουσία, τα πρώτα λεπτά μετά από την διάσκεψη τύπου του κ. Πολυβίου, των Γιώργου Λουκαϊδη και Σταύρου Ευαγόρου. Ο πρώτος βγήκε σε επίθεση κατά του κ. Πολυβίου, ουσιαστικά αμφισβητώντας το πόρισμα και ο δεύτερος επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Και οι δύο όμως, προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο.

Είναι φανερό πως η πλήρης απομόνωση του Προεδρικού δημιουργεί προβλήματα στο ΑΚΕΛ τα οποία δεν είναι πλέον διαχειρίσιμα. Το χάσμα μεταξύ του ΑΚΕΛ και του προεδρικού φαίνεται να είναι πλέον αγεφύρωτο και οι επόμενες ημέρες και ώρες θα δείξουν κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα απαιτήσει πλέον από τον κ. Χριστόφια να βυθιστεί μόνος, χωρίς να πάρει μαζί του την παράταξη που τον ανέδειξε.

Έτσι, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις  με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ξαναγράφεται ο πολιτικός χάρτης του τόπου. Η έντονη προσπάθεια του ΑΚΕΛ το τελευταίο τρίμηνο να αλλάξει τα δεδομένα στο παρασκήνιο, εργαζόμενο νηφάλια, σοβαρά και μεθοδικά, δεν μπορεί να συνεχίσει ενώσω το κόμμα αιμορραγεί αξιοπιστία και εμπιστοσύνη εξ αιτίας του κ. Χριστόφια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s