Ο Μιχάλης Σαρρής και το πάθος του

Ομολογώ πως αυτό το άρθρο μού προκαλεί αμηχανία. Πρώτο, διότι ο Μιχάλης Σαρρής χαίρει της εκτίμησής μου μέχρι σημείου που τολμώ να τον θεωρήσω, κατά κάποιο τρόπο, φίλο μου. Δεύτερο, διότι συμφώνησα με την αρχική θέση της »Καθημερινής» να μην καλύψει εκτενώς ως είδηση τη σύλληψη του κ. Σαρρή. Ο λόγος ήταν απλός: Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και ασαφείς, ενώ ήταν και ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενες. Δεν νομιμοποιείται μια εφημερίδα που δίνει μάχη για να είναι σοβαρή και μετρημένη, να καλύπτει δημοσιογραφικά ένα θέμα που κινείται στα όρια του κουτσομπολιού.

Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν και κάποια πράγματα. Ο κ. Σαρρής μπορεί να είναι θύμα πλεκτάνης, μπορεί και όχι. Μπορεί να του την είχαν στημένη, μπορεί και όχι. Αυτό όμως είναι δευτερεύον. Το σημαντικό είναι πως ο σεβαστός αυτός άνθρωπος έκανε ένα μεγάλο λάθος, για το οποίο πλέον πληρώνει: Δεν πρόσεχε.

Άλλο τα πάθη, και άλλο τα αίσχη...

Δεν ξέρω πώς να το θέσω, γι’ αυτό το θέτω όπως το είπα σε στενό του φίλο πρόσφατα: Αν ήταν συνομήλικός μου, θα του έδινα δύο πάτσους και θα του έλεγα πως έκανε μεγάλη βλακεία.

Αυτό, όμως, δεν αφαιρεί τίποτε από την ουσία που περιβάλλει την όλη υπόθεση. Ο κ. Σαρρής ικανοποίησε τα πάθη του σε ιδιωτικό χώρο και (από ό,τι αποδείχθηκε πλέον) σε μια πράξη μεταξύ συναινούντων ενηλίκων. Επομένως, δεν αφορά κανένα μας τι έκανε.

Ο καθένας έχει τα δικά του πάθη. Και, εδώ που τα λέμε, πολλά από τα πιο «καθώς πρέπει» δημόσια πρόσωπα, φορούν τα πάθη τους σαν παράσημο και χωρίς αιδώ τα χρησιμοποιούν για να επιδείξουν τον ανδρισμό τους. Για άλλους, είναι οι ψηλές προς ενοικίαση αλλοδαπές γυναίκες. Για άλλους είναι ο τζόγος, ή το ποτό, ή ακόμα και ταξιδάκια «αναψυχής» σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Για τον κ. Σαρρή ήταν κάτι άλλο και ο κ. Σαρρής δεν έδειξε ποτέ να ντρέπεται για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, προφανώς διότι αντιλαμβάνεται ορθά πως δεν έχει τίποτε για το οποίο να πρέπει να ντραπεί. Σε αντίθεση, εδώ που τα λέμε, με άλλους επώνυμους ομοφυλόφιλους που θεωρούν πως πρέπει να κρύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό λες και υπάρχει κάτι το αισχρό στην ομοφυλοφιλία. Αυτό είναι πολύ πιο αισχρό. (Όπως είναι, παρεμπιπτόντως, και η δημοσίευση “πληροφοριών” που έχουν να κάνουν με 14χρονους και που έχουν διαστρεβλωθεί. Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση).

Και κάτι άλλο. Στο προσωπικό μου blog, δύο από τις πιο συχνές αναζητήσεις είναι (εντελώς τυχαία, σημειώνω) οι όροι “tsontes me xontrous kwlous” και “porno me gerous”. Να δείτε τώρα που όλοι αυτοί θα έχουν να λένε πως η ομοφυλοφιλία είναι πιο…«βίτσιο» από το δικό τους.

Η συμπεριφορά του κ. Σαρρή με τους γύρω του ήταν πάντα αξιοπρεπής και ουδέποτε έκανε κάτι το ανήθικο σε δημόσιο χώρο. Ούτε σχόλια για τα οπίσθια κάποιου ή κάποιας που περνά (όπως κάνουν κάποιοι καθώς πρέπει πολιτικοί), ούτε χειρονομίες, ούτε «ανοίγματα» σε κανένα, ούτε ρατσιστικά σχόλια.

Γι’ αυτό, ούτε τα πάθη του κ. Σαρρή, ούτε και η συμπεριφορά του συγκαταλέγονται ανάμεσα στα λάθη του. Τα μεν πάθη του δεν αφορούν κανένα εκτός από τους συναινούντες ενήλικες με τους οποίους τα ικανοποιεί. Η δε συμπεριφορά του ήταν πάντα αξιοπρεπής. Αντίθετα, το λάθος του ήταν πως δεν ήταν πιο προσεκτικός.

Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Σαρρής εξακολουθεί να είναι ένας κύριος. Πάντα έδειχνε σεβασμό στους άλλους και πάντα συμπεριφερόταν με αξιοπρέπεια. Η δική μου συμβουλή, αν δικαιούμαι να του δώσω συμβουλή, είναι να θυμάται πως η δική του αξιοπρέπεια αποτελεί υπόδειγμα. Και άλλη φορά να προσέχει.

Εγώ πάντως περήφανα θα έλεγα πως τον θεωρώ, όχι μόνο κεφάλαιο για τον τόπο, αλλά και προσωπικό μου φίλο.

Επίσης, πρέπει να προχωρήσει το ΓεΣΥ και να εκπονηθεί Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΜΔΠ) με ουσία.

Advertisements

3 thoughts on “Ο Μιχάλης Σαρρής και το πάθος του

  1. Πολύ χάρηκα το άρθρο σας. Εγώ δεν ξέρω καθόλου τον κ. Σαρρή, αλλά τον συμπαθώ ιδιαίτερα και θεωρώ κι εγώ ότι το λάθος του ήταν ότι δεν πρόσεχε. Κανένα άλλο. Εύχομαι νά’χει τη δύναμη που θα χρειαστεί για ν’αντιμετωπίσει τα όρνεα της κυπριακής κοινωνίας.

  2. re koumbare esillavan ton dio fores na gama dekatriaxronous tourkokiprious (i proti fora itan ipourgos!!) ke epimeneis oti den ekane kanena lathos??

    • Πιάστηκε να κάνει σεξ. Όχι με δεκατριάχρονους (ξέρουμε ποιοι το είπαν αυτό), αλλά με νεαρούς. Δεν έχει τίποτε να εξηγήσεις επειδή έκανε σεξ 0 με οποιονδήποτε…
      Αυτή είναι η άποψή μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s