Και πάλι «πολύ κοντά», χωρίς όμως υπογραφές για το Κατάρ

Η σημερινή συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως «εποικοδομητική»

 Διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι πληροφορίες που ήθελαν τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την QatariDiar να καταλήγουν σε συμφωνία. Οι υπογραφές δεν έπεσαν και ο Χρήστος Μαυρέλλη, πρόεδρος της επιτροπής που έχει την αρμοδιότητα για το θέμα, περιορίστηκε να σχολιάσει πως η κυβέρνηση «είναι πολύ κοντά στην εγγραφή της κοινής εταιρείας Κύπρου και Κατάρ για υλοποίηση του project έναντι του ξενοδοχείου Hilton.»

Η σημερινή συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως «εποικοδομητική», κάτι που ερμηνεύεται ως άσχημα νέα, αφού είθισται οι «εποικοδομητικές» συζητήσεις να αποτυγχάνουν, σύμφωνα και με το τρέχον «πολιτικό λεξικό». Ως εξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η αναφορά του κ. Μαυρέλλη σε συζήτηση με την QatariDiar για την «φύση του έργου», γεγονός που τείνει να διαβεβαιώσει τις πληροφορίες πως οι αρχικοί σχεδιασμοί για το πρότζεκτ έχουν ανατραπεί και πως η πολυδιαφημισμένη μεγαλεπήβολη επένδυση μάλλον θα έχει πολύ πιο «απλοϊκό» χαρακτήρα.

Όμορφη η μακέτα, αλλά οι συναντήσεις είναι "εποικοδομητικές"...

Τίθεται, πλέον, το ερώτημα, σε περίπτωση που το ξενοδοχείο, το συνολικό εμβαδόν των διαμερισμάτων, αλλά και τα καταστήματα στην ανάπτυξη θα είναι κατά πολύ μικρότερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί επισήμως από το προεδρικό προ διετίας, αν αξίζει να «θυσιαστεί» ένα από τα καλύτερα φιλέτα της Λευκωσίας για αυτό τον σκοπό.

 Πάντως, ο κ. Μαυρέλλης σχολίασε πως στο πλαίσιο των συζητήσεων με την QatariDiar, έγινε και διάλογος «για τον διαμερισμό των κερδών». Πλέον, το βασικό ερώτημα που παραμένει, δεν είναι μόνο κατά πόσον (ή πότε) θα προχωρήσει η επένδυση, αλλά και τι «φύση» θα έχει, για να μπορεί να γίνει δημοσίως συζήτηση κατά πόσον είναι συμφέρουσα για την Κύπρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s