Σαρρής για Μαρφίν (αναμένεται σήμερα η απόφαση)

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής θα αναλάβει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Λαϊκής στη θέση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ‘Καθημερινής’, αναμένεται πως «εντός της ημέρας» θα επισημοποιηθεί η απόφαση, αφού οι επαφές είναι «πολύ προχωρημένες», με τον κ. Σαρρή να έχει αποδεχτεί «την πρόκληση». Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

"Και τώρα ας σοβαρευτούμε", είπαν

Μετά την παραίτηση Βγενόπουλου, ελέγχει διά της ΜIG το 9% Marfin, προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είχε διοριστεί ο Ντίνος Μυλωνάς. Ο κ. Μυλωνάς αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση αυτή μετά το διορισμό Σαρρή που θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα. Όπως είναι γνωστό, οι εσωτερικές «συγκρούσεις» μεταξύ της «παραδοσιακής φρουράς» της τράπεζας (που προέρχεται από την Λαϊκή) και της νέας φρουράς (MIG και Βγενόπουλου) βγήκε στην επιφάνεια μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής για τις ανάγκες ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

Η τράπεζα, πάντως, δεν περνά και την καλύτερή της εποχή, αφού αντιμετωπίζει κεφαλαιακό έλλειμμα 1,97 δισ. ευρώ για να καλύψει τις εποπτικές της υποχρεώσεις που θέλουν τα ίδια κεφάλαια να φτάνουν στο 9%. Αρκετοί σχολιαστές, από το πρωί σχολιάζουν πως η επιλογή Σαρρή αντικατοπτρίζει μια «λύση ανάγκης» αφού ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, λόγω και τω διεθνών του παραστάσεων, είναι σε θέση να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην εικόνα του ο οργανισμός, ιδίως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που έβγαλαν στην επιφάνεια τις εσωτερικές διαμάχες.

Εικάζεται πως το διεθνές προφίλ και η εικόνα σοβαρότητας που απολαμβάνει ο κ. Σαρρή θα λειτουργήσουν θετικά για την τράπεζα. Ενδεχομένως, και πριν από την ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης που θα ανακοινωθεί εντός του έτους, να αρχίσει να φαίνεται η αντίδραση στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, στη μετοχή της τράπεζας.

Σημείωση: Μέχρι τις 12:00, η μετοχή της Μαρφίν κατέγραψε άνοδο 1,6% (και μετά έπεσε…ίδωμεν)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s