Το ανάποδο «U» της στύσης: Η οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται άνδρες με το κατάλληλο «μέγεθος»

Ο Ποσειδώνας το είχε το ΑΕΠ...

Ανάποδο «U» χαρακτηρίζει τη σχέση μεταξύ του μέσου μεγέθους του ανδρικού οργάνου σε κάθε χώρα και της οικονομικής ανάπτυξης. Πιο απλά, υπάρχει «ιδανικό» μέσο μέγεθος πέους, το οποίο σχετίζεται με την οικονομική ανάπτυξη.

Αντίθετα, οι χώρες με πιο μικρό μέσο μέγεθος πέους, αλλά και οι χώρες με πιο μεγάλα πέη από το «κατάλληλο», δείχνουν ανίκανες να καταγράψουν τις ίδιες επιδόσεις με εκείνες καταγράφουν, κατά μέσο όρο, το «οικονομικά βέλτιστο» μέγεθος.

Αυτά προκύπτουν από μελέτη του Westling Tatu στο Helsinki Center of Economic Research. Η μελέτη βρίσκει σημαντική στατιστική συσχέτιση μεταξύ του μέσου μεγέθους πέους στην κάθε χώρα και της  οικονομικής ανάπτυξης. Το μέγεθος αφορά στο μήκος, αλλά δεν υπολογίζεται το εύρος  (πάχος) των ανδρικών οργάνων, ή το σχήμα. Δεν αναλύονται επίσης ούτε σωματικά χαρακτηριστικά του γυναικείου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την μελέτη, το ιδανικό μέσο μέγεθος κυμαίνεται μεταξύ 13 και 14 εκατοστών, σε κατάσταση ημι-ερεθισμού.

Χώρες όπου το μέσο ανδρικό όργανο είναι μικρότερο (Ταϊλάνδη, Ινδία, Ν. Και Β. Κορέα, Βιρμανία κοκ, με μέσο όρο 10 με 12 εκατοστά) καταγράφουν χαμηλότερες επιδόσεις. Η μελέτη δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η οικονομικές επιδόσεις υστερούν. Ίσως οι λόγοι να είναι ψυχολογικής φύσεως.

Παρομοίως, οι χώρες όπου το μέσο μέγεθος ξεπερνά τον μέσο όρο σημαντικά, όπως την Γκάνα, το Καμερούν, το Κογκό και τη Σενεγάλη (17 με 18 εκατοστά), η οικονομική επίδοση επίσης υστερεί.Ενδεχομένως να αντικαθίσταται η βελτίωση της ποιότητας ζωής που προκύπτει από την οικονομική ανάπτυξη, από άλλα δεδομένα που βελτιώνουν άλλως πως το βιοτικό επίπεδο. Η μελέτη βρίσκει πως η στατιστική σχέση του μέσου μεγέθους και της οικονομικής ανάπτυξης είναι τόσο σημαντική που υπερτερεί, στατιστικά, ακόμα και της επιρροής του πολιτεύματος.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του αναλυτή, κ. Tatu, ο οποίος αναφέρει πως εάν η Γαλλία «έχανε» κατά μέσο όρο 3,2 εκατοστά και έφτανε το επίπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου (13,9 εκατοστά), «τότε, ceteris paribus, θα είχε επιπλέον ανάπτυξη της τάξης του 15% μεταξύ του 1960 και του 1985». Η δήλωση αυτή καταγράφεται στην ιστοσελίδα  bigthink.com, η οποία ωστόσο σχολιάζει πως κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται απαραίτητα και βελτίωση στη ποιότητα ζωής. (Η οποία φιλοξενεί την είδηση, όπως κάνει και το huffington post.)

Καλές γιορτές.

Advertisements

5 thoughts on “Το ανάποδο «U» της στύσης: Η οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται άνδρες με το κατάλληλο «μέγεθος»

 1. Με αυτό τον τρόπο ο πολυπράγμων οικονομολόγος καταφέρνει να κερδίσει το ψωμί του εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  • «Taking everything too seriously is a cardinal characteristic of meekness -especially when one speaks in jest and others reply with all seriousness»

   Χαλάρωσε, είναι γιορτές. Είμαστε σοβαροί 363 ημέρες τον χρόνο.

   Με τιμά που ασχολείσαι έτσι μέρες μαζί μου, αλλά ρε παιδί μου, μην χαλάς την χολή σου έτσι εύκολα.

   • Μα και εγώ με χιούμορ σχολίασα! Αν κατάλαβα καλά κάποιος Φινλανδός οικονομολόγος πληρώθηκε για την συγκεκριμένη έρευνα…

    Καλά Χριστούγεννα και να’σαι σίγουρος ότι δεν «ασχολούμαι» μαζί σου. Βρίσκω τα κείμενά σου από τα καλίτερα στην Κυπριακή δημοσιογραφία!

 2. Συγγνώμη. Τελικά εγώ πήγα να χαλάσω τη καλή μου, γιορτές ημέρες…Καταραμένη ζιβανία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s