ΑΠΟΕΛ- η καταθλιπτική πλευρά της επιτυχίας

Απόδειξη

Αυτό που έγινε ψες δεν το καταλάβαμε ακόμα καλά-καλά, ιδίως τα τελευταία δύο πέναλτι, που τα είδαμε σε αργή κίνηση από την κερκίδα. Η νύχτα αυτή θα είναι κάτι περισσότερο από αξέχαστη.

Την ίδια ώρα όμως, κάποια στιγμή το πρωί, μπορεί κανείς να διερωτηθεί και κάποια πράγματα.

Το ΑΠΟΕΛ δεν είναι μόνο στην Κύπρο. Το νόμπελ του Πισσαρίδη, όπως και η ακαδημαϊκή έρευνα αρκετών κύπριων στη ιατρική, τα οικονομικά, την γενετική και την μηχανική, έπαιξαν επίσης στο επίπεδο «των οκτώ» του δικού τους Champions’ League. Ακόμα και πολιτικοί μας, επιχειρηματίες μας, αναλυτές μας παίζουν σε τέτοιο επίπεδο, αν και δεν είναι πολλοί και αναγκάζονται να στήνουν τα ορμητήριά τους στο εξωτερικό.

Και, κάνοντας αυτό το πράμα, διαγράφουν την κάθε δικαιολογία για την μετριότητα που βλέπουμε στον τόπο μας: Έχει αποδειχθεί πως μπορούμε, πως έχουμε τους ανθρώπους και πως τα βγάζουμε πέρα με ό,τι μέσα (και budget) έχουμε, πως έχουμε τις ικανότητες και τις ευκαιρίες.

Ίσως αυτό να είναι το πιο ψυχρό από τα μαθήματα της ψεσινής νύχτας, μαζί με εκείνους τους 15 ηλίθιους που ήθελαν να μπουν στο γήπεδο αντί να αφήσουν την ομάδα να χαρεί. Αλλά, προς το παρόν, δικαιούμαστε –όλοι- απλά να πανηγυρίζουμε…

Για να μην ξεχνιώμαστε: Επίσης, πρέπει να προχωρήσει το ΓεΣΥ και να εκπονηθεί ΜΔΠ. Και, πάνω από όλα, τα έσοδα από το φυσικό αέριο πρέπει να παραμείνουν αυστηρώς εκτός προϋπολογισμού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s