Η «μόλυνση» πίσω από τον ανασχηματισμό…

 

Από καιρό «ψηνόταν» η αποχώρηση Καζαμία από την κυβέρνηση, με τις φήμες για επικείμενη παραίτησή του, μάλιστα, να έχουν προκαλέσει, τουλάχιστον δύο φορές, έντονη «αναστάτωση» σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.

Τελικά, η τρίτη φορά ήταν και η καθοριστική, με τον εξ ανάγκης ανασχηματισμό να είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τρίτη. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργήθηκε μόλις «έσκασε» την είδηση ο «Φιλελεύθερος», ήταν πως τα πολιτικά δεδομένα (διότι περί δεδομένων πρόκειται) τελικά οδήγησαν την κυβέρνηση στην απομάκρυνση Καζαμία.

Ωστόσο, η γνωστή ασθένεια του Κίκη Καζαμία έχει διαδραματίσει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην όλη εξέλιξη, αφού η σοβαρή εσωτερική μόλυνση από την οποία υποφέρει εδώ και πέντε περίπου εβδομάδες, έθεσε τον κ. Καζαμία «εκτός μάχης». Μάλιστα, ο ίδιος φάνηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού εάν ο συγκεκριμένος ιός «κτυπούσε» άλλο μέρος του σώματός του, τότε η κατάσταση θα ήταν εξαιρετικά σοβαρή.

Η επιβολή ακινησίας από τους ιατρούς του, αλλά και η αγωγή αντιβιοτικών που ακολουθεί, δεν του επέτρεπαν να επισκέπτεται καν του υπουργείο, ενώ ήταν, εδώ και μέρες γνωστό πως το φούσκωμα στο πόδι -και οι σχετικοί πόνοι- βασάνιζαν τον κ. Καζαμία εδώ και αρκετές ημέρες.

Το γεγονός ότι ο κ. Καζαμίας ήταν αποκλεισμένος από τα οποιαδήποτε ταξίδια τον έθεσε εκτός Ecofin, ενώ και γενικότερα δεν ήταν σε θέση να λάβει μέρος σε πολλές από τις παρασκηνιακές διεργασίες, επηρέασε και σειρά άλλων ζητημάτων που σοβούν στο παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής.

Πάντως, όλα δείχνουν πως η μόλυνση του κ. Καζαμία, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του εδώ και καιρό, ήταν, τελικά ο πραγματικός λόγος για τον ανασχηματισμό, παρά τις πρώτες εντυπώσεις και εικασίες που φυσιολογικά αναπτύχθηκαν.

Ειρωνεία;  Το πρώτο κείμενο αυτού του blog για τον Καζαμία, είχε να κάνει με το πόδι του….

Advertisements

2 thoughts on “Η «μόλυνση» πίσω από τον ανασχηματισμό…

  1. Ξέχασες κάτι…

    Επίσης, πρέπει να προχωρήσει το ΓεΣΥ και να εκπονηθεί Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΜΔΠ).

    • Ωπ! Σωστό!
      Και πάνω από όλα, τα έσοδα από το φυσικό αέριο πρέπει να μείνουν αυστηρώς εκτός προϋπολογισμού….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s