O Andros, his people και ο άγνωστος «x» ΙΙ: Πώς να σε πιστέψω;

 Από την ώρα που βγήκε το θέμα με το περίεργο σημείωμα σχετικά με τους διορισμούς στην Λαϊκή, έσκασε χοντρό παρασκήνιο. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν πολλές και από πολλούς, και με διαφόρων επιπέδων αξιοπιστία.

Εν ολίγοις, η εξήγηση που δόθηκε, ήταν πως συγκεκριμένη προσωπικότητα με μακρά πολιτική δράση στο παρελθόν, πιστεύει πολύ στον κ. Χατζηγιαννάκη, γι αυτό και τον προώθησε ως ένα από τα δυνητικά μέλη του ΔΣ της Λαϊκής. Στην προσπάθεια αυτή, μίλησε με διάφορους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος ενημερώθηκε για το όνομα και το ενέκρινε, αν και δεν προέρχεται ο κ. Χατζηγιαννάκης από τον χώρο του κόμματος.

Τώρα,  ο Υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία –όπως και πολλούς άλλους- εισηγήσεις για τους διορισμούς. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, του οποίου την υπογραφή φέρει το σημείωμα που εκ παραδρομής δόθηκε στους βουλευτές, γνωρίζοντας πως το ΑΚΕΛ δέχτηκε τον διορισμό, έκρινε ορθό να σημειώσει στο βιογραφικό του κ. Χατζηγιαννάκη και το γνωστό πλέον Andros and his People.

Από το Υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζεται πως το σημείωμα ούτε καν το είδαν τη σημείωση, γι αυτό και την άφησαν στο βιογραφικό. Για διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας, αλλά θα γραφτούν κι αυτοί στο μέλλον, το σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών είναι πειστικό. Δηλαδή, ότι το υπουργείο δεν ζήτησε το όνομα.

Από την άλλη, όμως, η «προσωπικότητα με μακρά πολιτική δράση» (μιάου-μιάου) κρεμάει το ΑΚΕΛ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει πως:

«…οι μόνες διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχε το ΑΚΕΛ ήταν εντός της Επιτροπής Οικονομικών” και πως «ούτε ο Γενικός Γραμματέας ούτε άλλο στέλεχος του Κόμματος προέβησαν σε οποιεσδήποτε άλλες διαβουλεύσεις ή έστω συστάσεις».  Κι αυτό, διότι το όχι και τόσο ευφυές σχόλιο του συγκεκριμένου επιχειρηματία μπήκε στο σημείωμα διότι θεωρήθηκε πως αυτό θα ενίσχυε την “υποψηφιότητα” Χατζηγιαννάκη.

Στο προηγούμενο άρθρο, σημείωσα πως δεν γνωρίζω τον κ. Χατζηγιαννάκη – πέρα από μια ανάγνωση του βιογραφικού του. Από εκείνη την ώρα, όλες οι συστάσεις που έρχονται για το συγκεκριμένο άτομο, είναι κάτι παραπάνω από θετικές, κι αυτό πρέπει να σημειωθεί.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι το πώς αντικατοπτρίζει αυτή η ιστορία την κατάσταση και την υπόληψη του πολιτικού συστήματος. Για τον συγκεκριμένο διορισμό, όλοι ήταν “μιλημένοι”. Το ΑΚΕΛ ελέγχεται για την ανακοίνωσή του, αφού κι αυτό μιλημένο ήταν αλλά τώρα δηλώνει πως ούτε ο Andros, ούτε his People δεν είχαν άλλες διαβουλεύσεις» για το θέμα.

Φαντάζομαι πως θα μπορούσαν να παίξουν με την λέξη «διαβουλεύσεις» και να πουν πως «δεν διαβουλεύτηκαν», αλλά απλά «ενέκριναν».  Αυτά τα πράγματα, μπορεί μεν να τα συνηθίζουν οι πολιτικοί μας, αλλά είναι μακράν της ουσίας και είναι καιρός να σταματήσουν να μας δουλεύουν. Το Κόμμα ήταν μιλημένο, εκτός κι αν λέει ψέματα η συγκεκριμένη «προσωπικότητα» (μιάου-μιάου).

Άρα, τί μάθαμε από αυτή την ιστορία;

1. Όλοι ήταν μιλημένοι.

2. Όταν μας λένε πως δεν διαβουλεύτηκαν με κανένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, πλέον, να τους πιστέψουμε.

3. Όταν δυσκολεύονται να αποδείξουν  πως δεν είναι ελέφαντες, μάλλον φταίει η προβοσκίδα.

4. Αυτά τα πράματα είναι συνήθης πρακτική. Ακόμα και οι επιχειρηματίες το πήραν χαμπάρι και το συμπεριλαμβάνουν στα σημειώματά τους προς τον Υπουργό.

5. Οι μόνοι που διασώζονται από αυτή την ιστορία, είναι ο Σιαρλή και ο Χατζηγιαννάκης. Κι αυτό αποδεικνύει το βάθος της σήψης: Οι πιο «μιλημένοι» για τον Χατζηγιαννάκη, τα έψησαν χωρίς να το μαγειρεύει ο ίδιος.

Είναι εντυπωσιακό πως ένα τέτοιο σημείωμα μπορεί να βρεθεί –έστω και κατά λάθος- μέσα σε βιογραφικό που καταλήγει στην Βουλή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο βαθύτερος προβληματισμός δεν ανησυχεί κανένα: Πώς να σας πιστέψουμε την επόμενη φορά; Ποιά η αξιοπιστία σας όταν θα παίξετε, και πάλι, κομματικό παιγνίδι στην έρευνα των τραπεζών; Με ποιά μούτρα θα μας πείτε, πάλι, πως δεν είστε ελέφαντες;

Η «παρεξήγηση» ήταν πως ο κ. Χατζηγιαννάκης δεν είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα. Αλλά, τα κόμματα, με πρώτο το ΑΚΕΛ, δεν μπορούν να διασωθούν με τις όχι και τόσο σοβαρές εξηγήσεις που δίνουν.

Επίσης, φέρτε τα μίλια σας. Και προωθήστε επιτέλους το ΓεΣΥ και το ΜΔΠ και μην ελπίζετε να φάτε με το φυσικό αέριο.

Advertisements

One thought on “O Andros, his people και ο άγνωστος «x» ΙΙ: Πώς να σε πιστέψω;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s