Πωλήθηκε η Carrefour

Στην αξία των 220 εκατ. ευρώ πωλείται η Carrefour Ελλάδας στην Μαρινόπουλος, εταιρεία με την οποία συνυπήρχε υπό την κοινοπραξία Carrefour- Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Reuters από Γαλλία.

Η είδηση  για έξοδο της Carrefour από την ελληνική αγορά διαρρέει δύο ημέρες πριν τις ελληνικές εκλογές. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον θα επηρεαστούν εργαζόμενοι, αλλά σίγουρα αλλάζει ο χάρτης του λιανικού εμπορίου της χώρας- με προεκτάσεις και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Carrefour, η πώληση του ελληνικού παραρτήματός της θα βοηθήσει την κοινοπραξία, η οποία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προϋποθέτει το δυσμενές ελληνικό οικονομικό περιβάλλον.

Η πώληση είναι -σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του νέου Εκτελεστικού Προέδρου της Carrefour, Georges Plassat, και επιβεβαιώνει παλαιότερες πληροφορίες της «Κ» σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Carrefour από την ελληνική αγορά.

H εξέλιξη αυτή αναμένεται πως θα έχει σημαντικές προεκτάσεις και στην κυπριακή αγορά, αφού η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Κύπρο γίνεται μέσω της Carrefour Μαρινόπουλος. Γι αυτό, θα πρέπει να αναμένονται εκτενείς αλλαγές στον λιανικό χάρτη της Κύπρου.

Χαρά Ζυμαρά

Περισσότερα από την Καθημερινή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s