Και η BoC για «διάσωση»

Του Γιάννη Σεϊτανίδη

Η επιλογή να ζητηθεί κρατική στήριξη εξέτασε το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Κοινωνός των εξελίξεων μετέφερε στην «Κ» τη θέση ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, δύσκολη και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ήδη έγινε η σχετική επαφή με την κυβέρνηση και μάλιστα ζητείται ένα ποσό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Οι τελικές αποφάσεις της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου.

Η τράπεζα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά απομένει ένα υπόλοιπο πέριξ των 200 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα Κύπρου εξέταζε την πώληση των ασφαλιστικών της εταιρειών, αλλά και θυγατρικών της στο εξωτερικό, για να μπορέσει να συμπληρώσει τη διαφορά. Επικουρικά θα συνεισέφεραν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Ενδέχεται η απόφαση, η οποία λήφθηκε εν μέσω εντάσεων στο Δ.Σ. της τράπεζας, να συνδέεται με το προδιαγραφόμενο ναυάγιο της πώλησης της Eurolife. Άγνωστες είναι προς το παρόν οι εξελίξεις σχετικά με μια πιθανή πώληση και των εργασιών της τράπεζας στην Ουκρανία.

Περισσότερα στην Καθημερινή

Advertisements

2 thoughts on “Και η BoC για «διάσωση»

    • Λες;
      Θα Δείξει.
      Μπορεί να είναι και αποτυχία στην προσπάθεια αποφυγής την χειρότερων. Αλλά το moral hazard είναι πάντα πιθανό….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s