Η παραίτηση Ηλιάδη από την Τράπεζα Κύπρου…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης υπέβαλε παραίτησή του με άμεση ισχύ. Στις 12 Ιουλίου θα συζητηθεί το ζήτημα της διαδοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη για τη μακρά υπηρεσία και προσφορά του στην Τράπεζα, τα τελευταία 33 χρόνια. Το Συμβούλιο ιδιαίτερα σημειώνει το έργο του κ. Ηλιάδη στην εδραίωση και λειτουργία της Τράπεζας στην Ελλάδα για 15 χρόνια καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του Συγκροτήματος ως Διευθύνων Σύμβουλος για περίπου 8 χρόνια.

Τέλος, η Τράπεζα εύχεται στον κ. Ηλιάδη κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η παραίτηση του κ. Ηλιάδη δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες στο εσωτερικό της Τράπεζας Κύπρου.

Παρ’ όλο που παρατηρητές των εξελίξεων ανέμεναν την αποχώρηση Ηλιάδη σε μεταγενέστερο στάδιο, το φθινόπωρο, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Όμιλο αλλά και το βαρύ κλίμα εξαιτίας της απόφασης να ζητηθεί στήριξη από το Κράτος, έφεραν την παραίτηση πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», «παραινέσεις» και «προτροπές» για παραίτηση του κ. Ηλιάδη και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου γίνονταν εσχάτως και από την Κεντρική Τράπεζα.

Το κλίμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου έγινε ακόμη πιο βαρύ και από το αίτημα του Ομίλου για κυβερνητική διάσωση ύψους 0.5 δις ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας που έλαβε χώρα στις 19 Ιουνίου, αναφέρθηκε στους μετόχους ότι η Τράπεζα χρειάζεται περί τα 200 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής της.

Στη Γενική Συνέλευση είχε επικρατήσει ένταση εξαιτίας και της απόφασης για μη καταβολή του τόκου στα ΜΑΕΚ του Ομίλου, όπως επίσης και ο άκομψος τρόπος με τον οποίο η απόφαση ανακοινώθηκε.

Περισσότερα στην Καθημερινή

Το παρασκήνιο που προηγήθηκε

Advertisements

One thought on “Η παραίτηση Ηλιάδη από την Τράπεζα Κύπρου…

  1. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι μια εκ πρώτης όψεως νίκη των δυνάμεων που θέλουν το αίμα τους πίσω αλλά νομίζω πως ένας Ηλιάδης ελεύθερος να ανοίγει το στόμα του θα τους είναι πολύ δυσάρεστος, αν όχι επικίνδυνος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s