Μπόλικο ξύλο έφαγε ο Σιαρλή στο Eurogroup

Όπως αναμενόταν με βάση την πρωινή ενημέρωση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Junker σχολίασε την στάση της κυβέρνησης με τρόπο που μάλλον θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Στα πλαίσια της διάσκεψης τύπου μετά το πέρας της συνεδρίας του σώματος, ο κ. Γιούνκερ σχολίασε πως η Κύπρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, κάτι που ζήτησε να γίνει και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Eurogroup,  απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι απάντησε ο κ. Σιαρλή, αλλά οι πρωινές πληροφορίες πως θα ανέφερε ημερομηνία καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, πλέον ελέγχονται. Πληροφόρηση αναφέρει, πάντως, πως ο κ. Σιαρλή υποσχέθηκε πως η Τροίκα θα επισκεφτεί την Κύπρο το επόμενο δεκαπενθήμερο και πως η όποια συμφωνία θα ολοκληρωθεί «σύντομα».

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η πίεση αυξάνεται προς την Κυβέρνηση, ενώ με την τοποθέτηση του κ. Γιούνκερ, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, όσο και κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη, είναι πλέον ξεκάθαρη η δυσφορία των Ευρωπαίων για την στάση της κυβέρνησης, η οποία δεν ξεκαθαρίζει τί επιθυμεί να κάνει σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής αρωγής (διάσωση).

Επιπλέον ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως έντονη ενόχληση εξέφρασαν Λαγκάρντ και Γιούνκερ για την διαρροή των προτάσεων της Τρόικας, επιβεβαιώνοντας την ψεσινή πληροφορία της «Κ» πως έγινε ακόμα και αναφορά στις υποψίες της Τρόικας για το ποιος έκανε την διαρροή.

Η γενικότερη στάση της κυβέρνησης και η πολιτική κωλυσιεργίας, έχει πλέον ενοχλήσει αρκετά τους εταίρους μας για να δίνονται -δημοσίως πλέον- μηνύματα πως η Κύπρος θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θέλει βοήθεια, ή όχι.

Όλες οι διαψεύσεις της κυβέρνησης για την δυσφορία της ΕΕ και Ων Ευρωπαίων για την στάση της αλλά και για την διαρροή, έχουν πλέον καταρριφθεί πλήρως και είναι φανερό πως η πολιτική της αδράνειας πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Σχόλιο: Μετά το πρώτο Eurogroup στο οποίο έλαβε μέρος, ο κ. Σιαρλή επέμενε στο Προεδρικό για την ανάγκη εκπόνησης δημοσιονομικού πακέτου. Στην άρνηση του Προεδρικού, ο κ. Σιραλή τότε σχολίασε πως δεν δέχεται να πάει στο Eurogroup και «να του κάνουν όπως έκαναν προχτές του (τότε Έλληνα Υπ. Οικόν.) Σαχινίδη. Σήμερα, έτσι του έκαναν…

Συνεχής ενημέρωση στην Καθημερινή. 

Advertisements

One thought on “Μπόλικο ξύλο έφαγε ο Σιαρλή στο Eurogroup

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s