Αγωγή Ηλιάδη κατά Τρ. Κύπρου

Αγωγή κατά της Τράπεζας Κύπρου κατέθεσε ο τέως Διοικητικός Σύμβουλος του Συγκροτήματος, Ανδρέας Ηλιάδης και προχώρησε σε νομική προσβολή της απόφασης της τράπεζας να μην του καταβάλει το εφάπαξ που θα έπαιρνε μετά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της τράπεζας είχε αντιπροτείνει στον κ. Ηλιάδη την καταβολή των 2 εκατ. ευρώ από τα 3.5 που ήταν το αρχικό ποσό, αλλά ο κ. Ηλιάδης απέρριψε την αντιπρόταση.

Πηγές αναφέρουν πως αφενός το συμβόλαιο του κ. Ηλιάδη είναι «στεγανό» και πως τα χρήματα που δικαιούται να λάβει προκύπτουν από σαφείς ρήτρες του συμβολαίου. Ωστόσο, μέλη του Δ.Σ. σημειώνουν πως ορισμένα από τα έσοδα του τέως Διοικητικού Συμβούλου του Συγκροτήματος, μπορούν «και πρέπει» να αμφισβητηθούν, ενώ εκκρεμεί και η πληροφορία πως υπάρχουν στοιχεία στο Συμβόλαιο του κ. Ηλιάδη που δεν έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ..

Εάν τελικά το θέμα οδηγηθεί σε δικαστική μάχη, τότε όλα δείχνουν πως το αποτέλεσμά της θα είναι μάλλον αμφίρροπο.

Εν τω μεταξύ, στο παρασκήνιο εξακολουθούν να αισθάνονται αρκετοί από τους εμπλεκόμενους πως η τράπεζα δεν θα καταβάλει το συνολικό ποσό, «ιδίως μετά τις αποκαλύψεις» που έπονται στην Τράπεζα. Η γνωστή υπόθεση που αφορά στην δανειοδότηση της ΔΕΗ και την ταυτόχρονη ενοικίαση από τον οργανισμό ακινήτων στην Αθήνα, αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν. Ιδίως όσον αφορά στην αναδρομική αύξηση των ενοικίων που φέρεται να πλήρωνε η ΔΕΗ στους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, διάφορες καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως αυτό θα αποτελέσει «σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση» για το εφάπαξ του κ. Ηλιάδη.

Πάντως, αναμένεται σειρά αποκαλύψεων από πλευράς της τράπεζας, η οποία «βρίσκεται κοντά» στην ολοκλήρωση ερευνών για διάφορα φερόμενα ως γεγονότα που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος η τράπεζα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s