Έφορος εκλογών για κλάματα

 Περισσότερα στο www.kathimerini.com.cy

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

Την ώρα που το κυρίαρχο μήνυμα των προεδρικών εκλογών, από όλους τους υποψηφίους, είναι «μια νέα αρχή του κράτους», με εκσυγχρονισμό θεσμών, διαδικασιών και μηχανισμών, ο καθ’ ύλην αρμόδιος των εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, φαίνεται να διακατέχεται από νοοτροπίες της προηγούμενης 20ετίας.

Πόθεν Έσχες; Πόθεν;

Πόθεν Έσχες; Πόθεν;

Συγκεκριμένα, ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, αρνείται πεισματικά να δώσει το «ΟΚ» σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να προβάλλουν ζωντανά τη ροή αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών προβάλλοντας επιχειρηματολογία, πραγματικά, άνω ποταμών.

Για να γίνουν όμως ξεκάθαρα τα πράγματα, περί τίνος πρόκειται, ας σημειωθεί ότι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μετέδιδαν και σε προηγούμενες εκλογές (βουλευτικές 2011 κτλ) ζωντανά τη ροή αποτελεσμάτων, με ηλεκτρονική επικαιροποιημένη λωρίδα, ή και με εμφάνιση του χάρτη της Κύπρου με τα αποτελέσματα ανά Επαρχία. Όπως δηλαδή εμφανίζονται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε στον Βοηθό Γενικό Έφορο Εκλογών και για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, και ενώ το όλο ζήτημα θεωρείτο απλά διαδικαστικό, ο κ. Δημητρίου απάντησε αρνητικά, χωρίς όμως καμία απολύτως λογική εξήγηση.    

Ο κ. Δημητρίου, όπως είπε στην «Κ», μπορεί να δώσει το πράσινο φως για να μεταδίδουν οι ιστοσελίδες ζωντανά τη ροή αποτελεσμάτων, μόνο εάν διασφαλίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν θα μπορούν να εκτυπώνονται. Το πώς και τι εννοούσε με αυτό δεν έγινε δυνατό να κατανοηθεί. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν ότι το αίτημα αφορούσε την ιστοσελίδα και μόνο και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα για έντυπη έκδοση, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών ήταν αδύνατο ή δεν ήθελε να αντιληφθεί τις επεξηγήσεις.

«Βαρέθηκα πλέον με αυτό το ζήτημα. Αφήστε με να κάνω τις εκλογές», ήταν το σχόλιο του κ. Δημητρίου σε μια επιπλέον προσπάθεια που έγινε από την «Κ» για να παραχωρηθεί η έγκριση του για μετάδοση των αποτελεσμάτων από τον ιστότοπο της «Κ».

Το όλο θέμα εγείρει πολλά ερωτήματα, ως προς την στάση του κ. Δημήτριου, ο οποίος αρνείται πεισματικά να ανάψει το πράσινο φως για μια τυπική διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε ούτως ή άλλως και σε προηγούμενες εκλογές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s