Εντάσεις και συμφέροντα στη Βουλή

Συνεχής ενημέρωση, http://www.kathimerini.com.cy

Με εντάσεις, ιδίως μετά το σχόλιο του Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας πως όσοι βουλευτές κατέχουν καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να το δηλώσουν, συνεχίζεται ακόμα η συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή.

laiki atmΣύμφωνα με πληροφόρηση, εκπρόσωποι της Λαϊκής Τράπεζας θέτουν στο τραπέζι αίτημα για διαμοιρασμό των επιπτώσεων μεταξυ της τράπεζάς τους, και της Κύπρου, απαιτόντας, ουσιαστικά η διαδικασία αναδιάρθρωσης να συμπεριλάβει και την Τρ. Κύπρου, και να οδηγηθούν και οι δύο τράπεζες σε οργανωμένο διαχωρισμό ενεργητικών και κλείσιμο των προβληματικών τους εργασιών.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται, ο διαχωρισμός ενεργητικών που θα προκύψει στην Λαϊκή, δεν συνεπάγεται και απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ με την κίνηση αυτή θα εξασφαλιστούν εξοικονομήσεις της τάξης των 3.6 δισ. ευρώ. Αυτή η εξοικονόμηση προκύπτει από το γεγονός ότι στην Λαϊκή Τράπεζα θα παραμείνουν μόνο οι εργασίες που είναι υγιείς με αποτέλεσμα οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της «Υγιούς Λαϊκής» να είναι κατά πολύ μικρότερες.

Σημειώνεται επιπλεόν πως, αν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την πρόταση, τότε η Λαϊκή δεν μπορεί πλέον να ανοίξει τις πόρτες της για εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφόρηση, οι βουλευτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν, ενώ αρνήθηκαν να δηλώσουν ποιοί έχουν προσωπικά συμφέροντα στην εν λόγω τράπεζα, μέ προσωπικές καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Σε περίπτωση έγκρισης του νομοσχεδίου, τότε οι καταθέτες με ποσά κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ θα έχουν εγγυημένες καταθέσεις, αλλα οι υψηλότερες καταθέσεις θα υποστούν κούρεμα, ενδεχομένως μέχρι και 40%.

Advertisements

One thought on “Εντάσεις και συμφέροντα στη Βουλή

  1. που είναι όλοι αυτοί οι «πατριώτες» που τους αγκάλιαζαν προχτές να πάνε εκεί;Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουμε ότι μας δουλεύουν;Οι δικοί μας εννοώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s