Καλλής κατά ΑΚΕΛ για την Ερευνητική Επιτροπή

http://www.kathimerini.com.cy

Επίθεση κατά του Άντρου Κυπριανού έκανε το πρώην μέλος της ερευνητικής επιτροπής, Παναγιώτης Καλλής μιλώντας την Τρίτη το πρωί στο Τρίτο του ΡΙΚ. Ο κ. Καλλής εξέφρασε έντονα παράπονα για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της Επιτροπής ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ότι η επιτροπή είναι καθοδηγούμενη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

kallis«Κανένας δεν μένει στο απυρόβλητο», δήλωσε ο κ. Καλλής, ο οποίος σημείωσε πως «αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει». Η Επιτροπή θα ασχοληθεί και με το δεύτερο Eurogroup, γεγονός που σημαίνει πως θα εξεταστεί και ο ρόλος της κυβέρνησης.

Ο κ. Καλλής εξέφρασε την  «αγανάκτηση και την πικρία» του για τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Κυπριανού. «Δεν μπορεί να με καθοδηγήσει ο κ. Νικολάου», συνέχισε.

Τελειώνοντας, ο κ. Καλλής σχολίασε πως «δεν δέχεται από κανένα», μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας, «να δηλώνει πως είμαι καθοδηγούμενος», σχολίασε ο κ. Καλλής. «Μπορεί να έκανα λάθη, αλλά δεν καθοδηγήθηκα από κανένα».

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις του κ. Καλλή, ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν μια εξήγηση για την παραίτησή του. Επικαλούμενος τη σχετική επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καλλής είπε πως έχει σύγκρουση συμφερόντων διότι το δικηγορικό γραφείο του γιού του έχει αναλάβει υποθέσεις που σχετίζονται και με το αντικείμενο που εξετάζει η Ερευνητική Επιτροπή.

«Όταν αναλάμβανα ως μέλος της Επιτροπής», εξήγησε ο κ. Καλλής, «δεν υπήρχε αυτό το ζήτημα», σχολιάζοντας πως οι υποθέσεις που είχε αναλάβει το γραφείο του γιού του δεν άπτονταν τότε των ιδίων γεγονότων και ζητημάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s