Διορισμός προθέσεων από την Noble

Ως τέταρτο συμπέρασμα των όσων λέχθηκαν στο Χιούστον την περασμένη εβδομάδα, προκύπτει πως η Noble δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Στο OTC βγήκαν και προθέσεις

Στο OTC βγήκαν και προθέσεις

Ως ενδεικτικός των προθέσεων της Noble ερμηνεύεται ο διορισμός, πριν από ένα περίπου μήνα, του Κιθ Έλιοτ ως αντιπροέδρου, υπεύθυνου για την ανατολική Μεσόγειο. Ο Έλιοτ είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως επικεφαλής μεγάλων έργων του ομίλου, έχοντας αναλάβει τη διεκπεραίωση τεχνικά δύσκολων γεωτρήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι ο διορισμός του έγινε στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας, η επιλογή για την ανατολική Μεσόγειο ενός στελέχους του οποίου η προϋπηρεσία ήταν κατά βάση «τεχνικής» φύσεως, ερμηνεύεται από τη γενικότερη βιομηχανία του κλάδου ως ενδεικτική του ότι η εταιρεία ποντάρει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και του ότι αναμένονται στην περιοχή μεγάλα πρότζεκτ ανάπτυξης κοιτασμάτων.

Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Noble για Κύπρο και Ισραήλ είναι κατά βάση ένας άνθρωπος με εξειδίκευση στην ολοκλήρωση μεγάλων πρότζεκτ, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό από τη βιομηχανία. Η φήμη του Έλιοτ ως «εξορυκτή κοιτασμάτων» είναι επίσης σημαντική ένδειξη πως η Noble προσβλέπει στην εκμετάλλευση σημαντικών κοιτασμάτων στην περιοχή του Ισραήλ και της Κύπρου. Ο ίδιος σχολιάζει πως η Noble «είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια της εκμετάλλευσης του κοιτασμάτων της λεκάνης της Λεβαντίνης».

Ωστόσο, σημειώνει, «έχουμε πολύ καλή επίγνωση πως σύντομα θα υπάρχουν πολύ μεγάλα πρότζεκτ στην περιοχή».
Μέχρι πρότινος, ο Έλιοτ ήταν αντιπρόεδρος αρμόδιος για λειτουργίες και μηχανική (engineering) στη Noble Energy. Η εμπειρογνωμοσύνη του προκύπτει από τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διεκπεραίωση των μεγαλύτερων γεωτρήσεων του ομίλου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόμοιο ρόλο είχε και στην BP, όπου εργάστηκε για 25 χρόνια μέχρι το 2009, πριν μεταπηδήσει στη Noble.

Στην BP εργάστηκε κατά βάση στην ερευνητική πλευρά των μεγάλων πρότζεκτ της εταιρείας. Ο Έλιοτ είναι μηχανικός, έχοντας σπουδάσει μηχανική υδρογονανθράκων στο Lousiana Tech.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s