Μια σπόντα που είχε τη σημασία της

Στο χτεσινό μου κείμενο (Άποψη) στην Καθημερινή, έγραψα μεταξύ άλλων:

Όλα δείχνουν πως σήμερα η Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τον διορισμό του Μ. Κολακίδη στη θέση του εκτελεστικού συμβούλου. Πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Κολακίδης έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το ΔΣ της τράπεζας, το γεγονός πως έλαβε 10 ψήφους έναντι 2 του επόμενου στη σειρά, καθιστά την επιλογή του σχεδόν βέβαιη από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος δεν φαίνεται να εκφράζει ενστάσεις στην επιλογή παρά το γεγονός ότι φερόταν προτιμούσε τον κ. Χρήστου.

Η σπόντα για την καθαρή προτίμηση Χρήστου από τον Διοικητή, είχε τους λόγους της αλλά και την πληροφόρησή της. Δυστυχώς, παρά τις ελπίδες πως δεν θα είχαμε νέα παρέμβαση από την Κεντρική Τράπεζα με σκοπό να προ-ελέγχονται οι αποφάσεις του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, φαίνεται (πάλι) πως ο Διοικητής «απέσυρε» το ενδιαφέρον του κ. Κολακίδη για την θέση του CEO.

Με βάση τη ψηφοφορία που έγινε στο ΔΣ, με την οποία δεύτερη επιλογή αποτελεί ένα «διευθυντήριο» από ενεργά στελέχη της ΒοC και της Λαϊκής, μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη: Είτε θα οδηγηθεί το πράμα προς τον κ. Χρήστου με απροκάλυπτη απόρριψη της ψηφοφορίας του ΔΣ, είτε θα γίνουν νέες αλλαγές εντός της τράπεζας, με το στέλεχος Α.Σ. να τοποθετείται επικεφαλής «διευθυντηρίου».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s