Σχεδόν έτοιμη η λίστα της Αρχής

http://www.kathimerini.com.cy για συνεχή ενημέρωση

Αργά το πρωί αναμένεται να δοθεί στον εντεταλμένο αντιπρόσωπο της Αρχής Εξυγίανσης η λίστα των υποψηφίων που έχει επιλεγεί από την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφόρηση της «Κ», η λίστα είναι «σχεδόν έτοιμη», και σ’ αυτή περιλαμβάνονται τα ονόματα των υποψηφίων που θα λάβουν ψήφο κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου.

det_BankOfCyprusMeeting_423_01Όπως όλα δείχνουν, εγκαταλείπονται οι σκέψεις που είχαν γίνει από ορισμένους για να μην ψηφίσει η Αρχή Εξυγίανσης, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως αμέλεια της Αρχής να προστατέψει τα πιο σημαντικά ενεργητικά της «Κακής Λαϊκής», που είναι οι μετοχές που αυτή κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου.

Από τα τρία μέλη της Αρχής, τηρείται στο παρόν στάδιο σιγή ιχθύος ως προς τα ονόματα που απαρτίζουν τη λίστα των ατόμων που αυτή επιλέγει. Εν όψει των ζυμώσεων, αλλά και του οργιώδους παρασκηνίου, δεν θέλουν να γίνουν διαρροές που μπορεί να φέρουν την κατάσταση προ εκπλήξεων. Παρόλο ότι από κάποιες πλευρές της Αρχής έχουν ήδη γίνει κάποιες διαρροές, οι πληροφορίες δεν κρίνονται ως αρκετά αξιόπιστες για να μπορεί κανείς να κάνει λόγο για συγκεκριμένα ονόματα.

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι η μικρή λίστα των ονομάτων φαίνεται πως είναι έτοιμη, στην Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται η εξέταση των ονομάτων ως προς την καταλληλότητά τους. Δεν αναμένεται πως θα αποκλειστούν από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κάποιοι από τους υποψήφιους. «Εκείνοι που ξέρουν πως είναι ακατάλληλοι, ούτως ή άλλως απέφυγαν να υποβάλουν υποψηφιότητα», σχολίασε καλά ενημερωμένη πηγή.

Ωστόσο, η εξέταση που γίνεται από πλευράς της Κεντρικής θα κρίνει ποιοι και πόσοι θα μπορούν να λάβουν θέση ανεξάρτητου συμβούλου στο ΔΣ, και ποιοι όχι. Στενοί παρατηρητές των εξελίξεων, σχολιάζουν πως αυτό το κοσκίνισμα από πλευράς της Κεντρικής, μπορεί να φέρει αλλαγές στην τελική λίστα των ονομάτων που θα λάβουν ψήφο από την Αρχή.

Χωρίς ισολογισμό και χωρίς αποτελέσματα, οι νέοι ΔΣ καλούνται να κινηθούν στο άγνωστο μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή για την επιβίωση της τράπεζας και άσχετα με το τελικό σχήμα του ΔΣ, αυτό θα κληθεί να λάβει σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Η αφύσικη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε κάθε περίπτωση οδηγεί τους υποψήφιους που τελικά θα εκλεγούν σε αχαρτογράφητα νερά και οι προσδοκίες από αυτούς θα είναι εξαιρετικά υψηλές.

Advertisements

One thought on “Σχεδόν έτοιμη η λίστα της Αρχής

  1. Παράθεμα: Σχεδόν έτοιμη η λίστα της Αρχής | "We shall fight for this island...."

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s