Αλλιώς τα λέει η Τρόικα…

http://www.kathimerini.com.cy

Αλλαγή σκηνικού προκύπτει σχετικά με τις αντιδράσεις της Τρόικας σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφόρηση από αρμόδια πηγή, η Τρόικα δεν έχει αντιδράσει και αισθάνεται πως το όλο θέμα δεν την αφορά καθόλου. “Η τράπεζα δεν διασώθηκε από δικά μας λεφτά, αλλά από καταθετών”, σχολιάσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Τρόικας. “Γι αυτό και δεν μας ενδιαφέρει ποιό ήταν το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η όλη διαδικασία ήταν νομότυπη”.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το νέο ΔΣ να είναι σε θέση να φέρει τη τράπεζα σε πέρας το φιλόδοξο πρόγραμμα ανασυγκρότηση της τράπεζας», σημείωσε η ίδια πηγή, η οποία τονίζει πως αυτή θα είναι και η επίσημη θέση σε περίπτωση που τεθούν επισήμως ερωτήσεις για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, από την Κεντρική Τράπεζα αφήνεται να νοηθεί πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αφού «η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί». Η εικόνα που δημιουργείται, είναι πως στην Αγία Παρασκευή ακόμα εξετάζουν τις επιλογές τους.

Πάντως, σε ερώτηση της «Κ», στελέχη της Τρόικας συμφωνούν πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα από την σύσταση του ΔΣ και σχολιάζουν πως πράγματι, από τη στιγμή που η εντολή που δόθηκε στον Χρήστο Πατσαλίδη για να δώσει ψήφο σε 16 συγκεκριμένα ονόματα, φέρει την υπογραφή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, θα ήταν «μια παράξενη εξέλιξη» να απορρφθεί κάποιος εκ των εκλεγέντων ως ακατάλληλος. Ωστόσο, σημειώνουν, η απόρριψη κάποιου υποψηφίου κάτω από την «δοκιμασία» της καταλληλότητας, είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Κεντρική Τράπεζα, η οποία διατηρεί, αυστηρά μιλώντας, αυτό το δικαίωμα.

Επιπλέον, σημειώνεται πως, τόσο από πλευράς Κεντρικής όσο και από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, είχε δοθεί σαφές μήνυμα την περασμένη Τρίτη πως η επιλογή των 16 υποψηφίων έγινε σε «πολύ καλό κλίμα» και με «πλήρη συμφωνία» για «σχεδόν όλα τα ονόματα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s