Κιττής, Άντρος, Βγενόπουλος, Συλλούρης και λοιποί

Ο Κιττής είχε στοιχεία «για πολλούς» αλλά δεν τα έδινε σε κανένα. Ο Συλλούρης ξέρει για δημοσιογράφους αλλά δεν λέει ούτε ποιους, είτε πόσα πήραν, ούτε από ποιόν. Ο Άντρος Κυπριανού είχε στοιχεία για περίεργες ασκήσεις παραστρατιωτικής φύσεως σε κατασκηνώσεις αλλά περίμενε μέχρι να σκοτωθεί ένα αθώο παιδί στην Αθήνα για να τις δώσει στον Εισαγγελέα. Ο Βγενόπουλος είχε στοιχεία για τις λαμογιές που έγιναν με τα λεφτά του Μιλόσεβιτς, αλλά δεν τα έδωσε ποτέ στον Εισαγγελέα. Ο Στεφάνου λέει πως οι εφημερίδες σιωπούσαν διότι έπαιρναν διαφημίσεις από τράπεζες, αλλά όταν γράφτηκαν ονόματα (και χάθηκαν διαφημίσεις), ξέχασε να θυμηθεί να τα πει με το όνομά τους. Βουλευτές, όπως την κα. Χαραλαμπίδου, λένε συνέχεια για «επιχειρηματίες» που έκαναν λαμογιές, αλλά δεν λένε ονόματα. Η ίδια βουλευτής εντόπισε παρατυπίες στις δαπάνες του Υπουργείου Υγείας από το 2011 αλλά περίμενε να φύγει το ΑΚΕΛ από την εξουσία για να βγει στα κανάλια.

nixonΌλοι  έχουν στοιχεία και τα κρατούν μέχρι να τους βολεύει. Ξέρουν, αλλά δεν μιλούν διότι δεν τους ενδιαφέρει, ούτε να καθαρίσει το σύστημα ούτε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν τους ενδιέφερε, θα μιλούσαν προ πολλού. Αν κριτήριο είναι η συμπεριφορά τους, τότε το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από μια τέτοια συμπεριφορά είναι πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κρατούν τα στοιχεία μέχρι να υπάρχει κέρδος από την αποκάλυψή τους.

Και νομίζουν πως, με αυτό τον τρόπο, τίθενται υπεράνω της σήψης που αποτελεί κεντρικό γνώρισμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

Επειδή το σχόλιο του κ. Συλλούρη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την βουλευτική ασυλία και μιλά, αφορά και τον γράφοντα, δικαιούται η στήλη να μιλά: Ο κ. Συλλούρης να κάνει έρευνα άμεσα, χωρίς τις συνήθεις εξυπνάδες που κάνουν στη Βουλή και να πει ονόματα. Άμεσα. Χωρίς καθυστέρηση και χωρίς τις υπεκφυγές που συνηθίζουν στη Βουλή. Έρευνα τώρα για τους δημοσιογράφους που τα έπαιρναν και άμεση ανακοίνωση ονομάτων, κύριε Συλλούρη. Αλλιώς να μην μας παίρνεις στο στόμα σου διότι όταν εμείς τα λέγαμε εσύ σφυρούσες αδιάφορα. Αν ο κ. Συλλούρης δεν πει ονόματα, προσωπικά θα τον θεωρώ λαϊκιστή της χείριστης μορφής και θα αισθάνομαι πως τα σχόλιά του αποτελούν μια χαμηλού ήθους προσπάθεια να κερδίσει λίγους ψήφους. Αν, δε, πει ονόματα, θα τον στηρίξουμε, όποιοι κι αν είναι οι συνάδελφοι που θα μας αποκαλύψει.

Πιο γενικά, όμως, αυτή η αντίληψη που επικρατεί πρέπει επιτέλους να φτάσει σε ένα τέλος. Όλοι θυμούνται πως έχουν γενικώς και αορίστως στοιχεία και πληροφορίες. Θυμούνται, όμως, μόνο όταν τους βολεύει. Η στήλη αυτή έγραψε και παλαιότερα πως έχει ολοκληρωθεί μια εποχή που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως εποχή της απόλυτης πολιτικής ασυλίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε την πάπια για πολλά γνωστά και άγνωστα, ενδιαφερόμενος κυρίως πώς να προστατέψει το σύστημα, και όχι πώς να προστατέψει την Δημοκρατία και τον λαό από την φτωχή απόδοση της δικαιοσύνης.

Με την αλλαγή σκυτάλης στην Γενική Εισαγγελία, περιμένουμε κάτι παραπάνω. Αν μας δικαιώσουν Κληρίδης και Ερωτοκρίτου, θα πρέπει να κινηθούν σοβαρά αλλά και με ταχύτητα. Να ρωτήσουν τον Κιττή τί στοιχεία έχει, αλλά να ρωτήσουν επίσης και γιατί δεν θα έδωσε τόσο καιρό. Αποτελεί συγκάληψη εγκλήματος, ή όχι να κρατάς στοιχεία και να μην τα λες στον εισαγγελέα; Αν ναι, τότε να πιεστεί ο Κιττής να αποκαλύψει και να κατηγορηθεί για συγκάλυψη. Το ίδιο και ο κ. Βγενόπουλος, που έλεγε από τηλεοράσεως πως ήξερε για τα του Μιλόσεβιτς, αλλά ο τότε Εισαγγελέας ήταν απασχολημένος με τα άλκοτεστ που έσβησε. Το ίδιο και οι βουλευτές που μιλούν για «επιχειρηματίες» για τους οποίους ξέρουν πολλά. Αν ξέρουν να τα πουν του Εισαγγελέα και του λαού, αλλιώς να σκάζουν και να αρχίσουν να ασχολούνται με την δουλειά τους αντί με τις εντυπώσεις και τις φτηνιάρικες εξυπνάδες. Αυτό αφορά ακόμα και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αν ήξερε για τις παραστρατιωτικές οργανώσεις, τότε γιατί δεν μιλούσε τόσο καιρό; Μήπως διότι το πολιτικό όφελος ήταν πιο σημαντικό από την απειλή που έπρεπε να αντιμετωπίσει, ως ηγέτης του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος, το οποίο μάλιστα ήταν και κυβερνών μέχρι πρόσφατα;

Αν νομίζουν πως με αυτές τις συμπεριφορές θέτουν εαυτόν εκτός της διαφθοράς –αν όχι νομικά, τότε σίγουρα ηθικά- τότε έχουν γελαστεί. Αν θα μιλούν, να μιλούν αμέσως, με ονόματα και με στοιχεία και να βοηθούν τον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτός, μετη σειρά του, ελπίζουμε να σηματοδοτήσει με την υπηρεσία του μια αλλαγή στην απόλυτη ασυλία που είχαν μέχρι σήμερα όλοι οι επιφανείς.

Η μόδα των «αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια νέα έκφανση του λαϊκισμού, των μικροτήτων, των εξυπνάδων και της διαφθοράς που οι ίδιοι κατηγορούν.

Show me the money, ή σκάζε. Αυτό.

Επίσης, πρέπει να προχωρήσει το ΓεΣΥ, με έλεγχο των μιζών και των δαπανών και να εκπονηθεί ΜΔΠ για να μην γεμίζει ψέματα ο προϋπολογισμός. Και τα λεφτά από το γκάζι να μείνουν εκτός προϋπολογισμού για να μην τα φάμε και να προκαλέσουμε (πάλι με μίζες και εξυπηρετήσεις) Ολλανδική Νόσο στην οικονομία.

Advertisements

5 thoughts on “Κιττής, Άντρος, Βγενόπουλος, Συλλούρης και λοιποί

  1. Ξέχασες τον Γλαύκο Χατζηπέτρου ο οποίος εδώ και χρόνια μας έχει ζαλίσει τον έρωτα με τις λίστες που (λέει πως) κατέχει και οι οποίες περιέχουν τους φοροφυγάδες. Τις οποίες λίστες δεν έχει φανερώσει ποτέ βεβαίως βεβαίως…

  2. «Αν ο κ. Συλλούρης δεν πει ονόματα, προσωπικά θα τον θεωρώ λαϊκιστή της χείριστης μορφής και θα αισθάνομαι πως τα σχόλιά του αποτελούν μια χαμηλού ήθους προσπάθεια να κερδίσει λίγους ψήφους.» Ενώ τώρα τι τον θεωρείς; 🙂

  3. Εσύ που ήξερες για τον Σταυράκη (ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ), γιατί τα έκρυψες;

    • Κατ΄ακρίβεια, όχι. Δεν έχω κάτι για Σταυράκη πλην της (έντονης) διαφωνίας μου για πολλές από τις αποφάσεις του ως υπουργός. Αν μπορείς, βοήθα και θα τα πούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s