Έξω ο Κατσουρίδης, «ανανέωση» με Χριστόφια, στο ΑΚΕΛ

Στα πλαίσια της ανανέωσης και του εκμοντερνισμού, η «πτέρυγα Χριστόφια» καθάρισε στο ΑΚΕΛ και πλέον ελέγχει πλήρως το παιγνίδι.

Τέλος εποχής για το ΑΚΕΛ, με την αποχώρηση του Νίκου Κατσουρίδη από τα όργανα του κόμματος. Η αποχώρηση Κατσουρίδη σηματοδοτεί την αποχώρηση της «παλαιάς φρουράς», παρόλο που διατηρείται η ιδεολογική συνέχεια του κόμματος, με την εντυπωσιακή άνοδο Λουκαΐδη στα συλλογικά όργανα. Ο κ. Κατσουρίδης θα παραμείνει βουλευτής του κόμματος, αλλά δεν θα υπηρετεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Πιθανότερος αντικαταστάτης του θεωρείται ο Γιώργος Λουκαΐδης, παρόλο που ο Σταύρος Ευαγόρου θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση.

Φεύγει ο "Δομάζος" από τα όργανα του ΑΚΕΛ

Φεύγει ο «Δομάζος» από τα όργανα του ΑΚΕΛ

Η παραίτησή Νίκου Κατσουρίδη δεν φέρεται να συνδέεται με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Το ΑΚΕΛ εξέλεξε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κα του Πολιτικού Γραφείου, δύο σώματα που είδαν πολλές αποχωρήσεις στελεχών. Στην Κεντρική Επιτροπή, νέα μέλη είναι οι Νίκος Ιωάννου, Γιώργος Λουκαΐδης, Στέφανος Στεφάνου και ο Νεοκλής Συλικιώτης. Στο Πολιτικό Γραφείο, νέα μέλη είναι οι Γιώργος Λουκαΐδης, Τουμάζος Τσελεπής, Γιώργος Γεωργίου, Χρυστάλλα Αντωνίου και Χρίστος Χριστοφίδης.

Στενοί παρατηρητές στο ΑΚΕΛ σχολιάζουν πως το μήνυμα από τις εξελίξεις είναι σαφές, αφού η «πτέρυγα Χριστόφια» έτριξε τα δόντια και δείχνει να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Λουκαΐδης, Χριστοφίδης, Συληκιώτης και Στεφάνου, για παράδειγμα, έδειξαν πως έχουν ευρεία αποδοχή, παρόλο που τα ονόματά τους συνδέθηκαν εντός και εκτός του κόμματος με την διακυβέρνηση Χριστόφια. Αντίθετα, οι «μοντερνιστές» όπως τον Σταύρο Ευαγόρου και η «αντιπολίτευση» όπως τον Νίκο Κατσουρίδη παραγκωνίζονται πλέον για τα καλά, με τον δεύτερο όμως να έχει πληγεί και από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Advertisements

One thought on “Έξω ο Κατσουρίδης, «ανανέωση» με Χριστόφια, στο ΑΚΕΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s