«Μπαίνουμε σε Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης»

Έντονη είναι η ανησυχία στο Υπουργείο Οικονομικών μετά τη καταψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά της Τρόικας, δεν έγινε επίσημη τοποθέτηση και δεν πρόκειται να γίνει κανένα σχόλιο. Η στάση της Τρόικας είχε καταστεί ξεκάθαρη, όπως έγραψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή, με δήλωση αρμόδιας πηγής πως «χωρίς το νομοσχέδιο δεν θα τεθεί καν στην ατζέντα του Eurogroup το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης».

Aberof Georgiadis PtsalidisΣτο Υπουργείο Οικονομικών, οι πρώτες επαφές στέλλουν το μήνυμα πως υπάρχει μεν ακόμα χρόνος μέχρι τις 5 Μαρτίου, αλλά η κατάσταση είναι ήδη πιεστική.

«Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί ήδη» σε αναμονή των εξελίξεων στην Βουλή, την ώρα που το Υπουργείο σημειώνει πως υπάρχει πλάνο, αλλά προφανώς θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του Μάρτη.

Σύμφωνα με πηγές, τον Μάρτιο θα πληρωθούν οι μισθοί του Δημοσίου μόνο μερικώς, Προηγούμενοι υπολογισμοί δείχνουν πως μπορεί να πληρωθεί περίπου το 60% των μισθών και συντάξεων του μήνα χωρίς την επόμενη δόση.  Μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει από τον Απρίλιο, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.  
Αρμόδια πηγή σχολιάζει πως «άλλες δαπάνες θα πρέπει επίσης να παγώσουν» εφόσον δεν μπορεί να αναμένεται εκταμίευση των 156 εκατ. ευρώ από το επόμενο  Eurogroup.

Η ημερομηνία της 5ης Μαρτίου θεωρείται σημαντική, αφού το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης θα πρέπει να εγκριθεί και από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης για να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση εκταμίευσης από το Eurogroup στην επόμενη συνεδρία του, στις 10 Μαρτίου.

Έκτακτο Υπουργικό (Καθημερινή)

Ακυρώνει την επίσκεψη σε ΗΠΑ ο Αβέρωφ (Καθημερινή)

Advertisements

One thought on “«Μπαίνουμε σε Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης»

 1. Γιατί οι εργατοπατέρες σε περιόδους οικονομικής κρίσης λειτουργούν ως το πιο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ κομμάτι της κοινωνίας.
  Ο καπιταλισμός αφήνει(βοηθά) τους δυνατούς να γίνονται δυνατότεροι. Έτσι μεγαλώνουν την διαφορά τους από τους αδύνατους, μεγαλώνει το χάσμα και τελικά απορρυθμίζεται εντελώς το σύστημα. Οι αδύνατοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στις οικονομικές δραστηριότητες, κάτι που τελικά έχει σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση όλης της αγοράς.
  Οι εργατοπατέρες σε όσο πιο σημαντικές(κοινή ωφέλεια) εταιρείες βρίσκονται τόσο πιο μεγάλη δύναμη έχουν (δες κατέβασμα διακόπτη). Άρα καταφέρνουν και τις πιο πολλές παροχές στους υπαλλήλους της εταιρείας, αλλά και στους εαυτούς τους (δες πολιτικές θέσεις κλπ).
  Σε περίοδο κρίσης όλοι χάνουν.
  Αυτοί όμως με τα περισσότερα προνόμια (δυνατά συνδικάτα) χάνουν(πιέζουν) αναλογικά τα πιο λίγα.
  Το κράτος οφείλει σε περίοδο κρίσης να κάνει ακριβώς το αντίθετο για το καλό ΟΛΩΝ. Οι προνομιούχοι δηλαδή, πρέπει να χάσουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
  Αν δεν γίνει αυτό από το κράτος, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ (αργά ή γρήγορα), ΟΛΟΙ θα τα χάσουν ΟΛΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s