Νέα κλοπή bitcoin από hackers: Έπεσε και το flexcoin

Κλειστό πλέον είναι και το ανταλλακτήριο Flexcoin, το έγινε το νεότερο θύμα κλοπής από hackers. «Εφόσον το Flexcoin δεν έχει τους πόρους, τα ενεργητικά, ή άλλο τρόπο για να επιστρέψει από αυτή την απώλεια, κλείνουμε άμεσα τις πόρτες μας», ήταν η λιτή ανακοίνωση του ανταλλακτηρίου, μετά την κλοπή περίπου 440 χιλιάδων ευρώ από τα συστήματά του.

bitcoin-protestersΜετά από τις μεγάλες κλοπές που ανάγκασαν τα πιο μεγάλα ανταλλακτήρια να κλείσουν, όπως το Mt Gox και το Silk Road, το Flexcoin γίνεται πλέον το επόμενο θύμα «κενών στην ηλεκτρονική ασφάλεια» η οποία επέτρεψε στους hackers να «σηκώσουν» χρήματα και να εξαφανιστούν.

Στην περίπτωση του Mt Gox, μάλιστα, οι hackers κατάφεραν να κλέψουν χρήματα ακόμα και από ηλεκτρονικά πορτοφόλια που βρίσκονταν εκτός διαδικτύου –δεν είναι γνωστό κατά πόσον το Flexcoin ήταν θύμα μιας τόσο εξεζητημένης απάτης, ή αν ήταν ένα πιο παραδοσιακό είδος hacking. Οι αρχικές ενδείξεις, πάντως, δείχνουν πως όσα πορτοφόλια ήταν εκτός διαδικτύου, αυτή την φορά την γλίτωσαν.

To Flexcoin, πάντως, σχολίασε πως η κλοπή έγινε μέσα από την αξιοποίηση κενών που υπάρχουν στο λογισμικό του ανταλλακτηρίου. «Το Flexcoin έχει κάνει την κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους servers μας, συμπεριλαμβανομένων και τακτικών δοκιμασιών. Τελικά, όμως, αυτό απλά δεν ήταν αρκετό», σχολίασε το καναδέζικο ανταλλακτήριο, το οποίο σημείωσε επίσης πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές αρχές.  Μόλις στις 25 Φεβρουαρίου, ο λογαριασμός της Flexcoin στο Twitter, είχε σχολιάσει: “Ενώ το κλείσιμο του Mt Gox είναι ατυχές, εμείς στο Flexcoin δεν έχουμε χάσει τίποτε».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s