Τί λέει ο Brewster για την Neo

Εξαφανισθείς, αλλά επικοινώνησε μέσω Reddit για να «ξεκαθαρίσει τη θέση» του

http://www.kathimerini.com.cy

Με post στο reddit επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του Danny Brewster της Neo-Bee, μετά τα διάφορα δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με την φερόμενη ως εξαφάνισή του, αλλά και τα εντάλματα που εξέεδωσε η αστυνομία εναντίων του.

Γράφοντας, ο κ. Brewster σχολίασε πως οι πελάτες που σήμερα αναζητούν τα χρήματα τους (αναφέρεται σε 4 άτομα) είχαν ζητήσει από τον ίδιο να κρατήσει τα χρήματα εκ μέρους τους, αξίας 35213 ευρώ, δεν του έχουν δώσει στοιχεία για να μπορεί να τους μεταφέρει τα χρήματα, με μία εξαίρεση. Δεν αναφέρεται, ωστόσο, σε άλλα συσσωρευμένα χρέη που σχετίζονται με την εταιρεία, όπως τα ενοίκια και το μισθολόγιο της εταιρείας, τα οποία έχουν παγώσει. Πάντως, αυτά τα χρέη δεν είναι προσωπικά του κ.Brewster, αλλά της Neo-Bee.

neooO κ. Brewster σχολίαζει επίσης πως η αστυνομία δεν επικοινωνεί μαζί του, ούτε ανταποκρίνεται στις δικές του προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί της, λέγοντας πως αυτό δεν κατέστη δυνατόν. «Έχω ένα μήνυμα για το Τήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Κυπριακής Αστυνομίας: ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΑΣ ή ΕΛΕΓΚΞΕΤΕ ΤΑ EMAIL ΣΑΣ!!!», γράφει στην ίδια ανάρτηση (κεφαλαία στο αρχικό κείμενο). Πάντως, σε άλλες αναρτήσεις του, σχολιάζει πως έχει δώσει εντολές στους δικηγόρους του να επικοινωνήσουν με την αστυνομία για να ξεκαθαρίσει η όλη ιστορία, αλλά δεν γίνεται σαφές αν, σε αντίθεση με τον ίδιο οι νομικοί του σύμβουλοι επικοινωνούν με την αστυνομία ή όχι.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Brewster δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν έχει διαφύγει από την Κύπρο και πως αυτές οι αναφορές είναι «σκουπίδια». «Έχω ακόμα ένα σπίτι γεμάτο με προσωπικά μου αντικείμενα, έχω περιουσία, οικογένεια, φίλους, και πιο σημαντικό από όλα, την κόρη μου στην Κύπρο», σχολιάζει.

Η αναφορά αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στον ιστοχώρο του Reddit. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν πως ο κ. Brewster δεν επέστρεψε στην Κύπρο επικαλούμενος απειλές κατά της κόρης του. Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, πως για τις απειλές είχε ενημερωθεί και η Αστυνομία, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει. Το γεγονός, όμως, πως απέφυγε να επιστρέψει στην Κύπρο λόγω των απειλών κατά της κόρης του, αλλά την ίδια ώρα άφησε την κόρη του στην Κύπρο, δεν μπορεί να μην προκαλέσει υποψίες για την ειλικρίνεια των αναφορών του.

Στην τελευταία του ανάρτηση, πάντως, ο κ. Brewster αναφέρεται σε τρεις λόγους για τους οποίους δεν επιστρέφει στην Κύπρο από το ταξίδι που είχε κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο «σε αναζήτηση κεφαλαίων» για επενδύσεις στην Neo: 1) Έχει μια οικογενειακή υποχεώση (κηδεία), 2) Δεν είναι ανάγκη να επιστρέψει για να επιλυθεί η όλη υπόθεση, και τέλος 3)  Ο χειρισμός της υπόθεσης από την αστυνομία του προκαλεί ανησυχία, ενώ η αστυνομία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.

Στην τελευταία του αυτή αναφορά στους λόγους για τους οποίους δεν επιστρέφει, πάντως, δεν κάνει λόγο για τις φερόμενες ως απειλές.

Τα ερωτήματα για την οικονομική κατάσταση, τόσο της Neo-Bee, όσο και του ίδιου, πάντως, είναι πιο πείρπλοκα. Κι αυτό, διότι πολλά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται (ή μάλλον βρίσκονταν) σε άλλα ανταλλακτήρια, μεταξυ των οποίων και το υπό διάλυση πλέον Mt Gox. Ο ίδιος αναφέρει πως κατέχει προσωπικά του bitcoins στο Mt Gox, τα οποία θα πρέπει πλέον να θεωρούνται χαμένα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σχετικά με το bitcoin, όταν έγινε αναφορά στους κινδύνους που προκείπτουν από την κατάρρευση της Mt Gox, ο κ. Brewster έσπευσε να αναρτήσει στο reddit (και ενδεχομένως στο tweeter, επίσης)σχόλιο. Σε αυτό ανέφερε πως η Neo δεν είναι εκτεθειμένη στην Mt Gox. «Τα σημάδια ήταν εκεί», σχολίασε.

Το μόνο που αναφέρθηκε πέραν τούτου, είναι πως η προσωπική περιουσία του κ. Brewster στο Mt.Gox «θα κάλυπτε» υποχρεώσεις της Neo από την προσωπική του περιουσία, χωρίς όμως να σχολιάζει γιατί η εταιρεία έχει ανάγκη μια τέτοια «διάσωση» από τα προσωπικά του ενεργητικά, ή από πού προέκυψε η ανάγκη να μεταφέρει τα προσωπικά του bitcoin στην εταιρεία ια να καλύψει τα χρέη της.

Μοναδική ένδειξη για το τί συμβαίνει σε αυτό το επίπεδο, είναι η αναφορά του κ. Brewster, πως η Neo αντιμετώπιζε προβλήματα ρεσυτότητας. Σύμφωνα με τα σχόλια ατόμων που φέρονται ως επενδυτές στην Neo (αλλά η ταυτότητά τους δεν μπορεί να διακριβωθεί με ασφάλεια), οι επενδυτές δεν γνώριζαν κάτι για προβλήματα ρευστότητας στην εταιρεία.

Ενώ πολλοί σχολίαζαν εξαρχής πως το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας εμπεριείχε μεγάλα ρίσκα, απτή ένδειξη για τα προβλήματα της εταιρείας διαφάνηκε για πρώτη φορά και πάλι στο reddit. Συγκεκριμένος χρήστης ανάρτησε πριν από δύο μήνες περίπου σχόλιο, με το οποίο ανέφερε πως επιθυμούσε διακαώς να πωλήσει άμεσα τα συμφέροντα που κατείχε στην εταιρεία. Στην ανάρτηση έκανε λόγο για άμεση ανάγκη ρευστού, και πως δεν μπορούσε να περιμένει τις 1-2 μέρες που χρειάζεται η Hevelock (όπου είχαν εκδοθεί οι μετοχές). Η συζήτηση στο reddit συνεχίζεται μέχρι σήμερα κι από αυτήν διαφάνηκε λίγο μετά την ανάρτηση, πως η διάθεση του επενδυτή για κατεπείγουσα ρευστοποίηση της θέσης του, δεν είχε σχέση με οικονομική του ανάγκη, αλλά με το γεγονός ότι δεν πίστευε πλέον στην Neo-Bee ή στην μητρική της, LMB. Από αυτή την ένδειξη άρχισε και η ανησυχία εντός της «κοινότητας» που ασχοληθηκε με την Neo.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα το που βρίσκεται ο κ. Brewster ή αν προτίθεται να επιστρέψει στην Κύπρο και πότε. Πάντως, η επίκληση της κηδείας δεν ισχύει πλέον, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του κ. Brewster. Από πλευράς της αστυνομίας, η οποία όπως γράφεται σχολιάζει την υπόθεση ως «νεο Κρασόπουλο», δεν αποκλείεται η έκδοση διεθνούς εντάλματος, την ώρα που το προσωπικό της εταιρείας δεν κρύβει την οργή του για την κατάρρευση της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s