Ο Χασάπης στο USS Missouri

Συνάντηση, την οποία χαρακτηρίζουν ως «προγραμματισμένη» είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστη Χασάπη.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες «δεν κινήθηκε σε υψηλούς τόνους» παρόλο που είχε ως αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις της Τράπεζας Κύπρου, ένα θέμα στο οποίο υπάρχει σαφής διαφωνία μεταξύ μελών του ΔΣ της Τράπεζας και εποπτικών αρχών.

Εν όψει της συνεδρίας του ΔΣ της Τράπεζας την Παρασκευή, η οποία θα γίνει κάτω από την πίεση των επιστολών Γιωρκάτζη σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν ήδη σημειωθεί στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, η συνάντηση Χασάπη με τον Πρόεδρο κρίνεται ως ενδεικτική της σοβαρότητας στο όλο θέμα.

Πάντως, πληροφορίες σχολιάζουν πως υπήρξε «κατανόηση» των δεδομένων όσον αφορά στην Τράπεζα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ άτομα με άμεση γνώση των ζητημάτων γύρω από την Τράπεζα δεν θέλουν να δώσουν έκταση στο όσο γεγονός της συνάντησης. Μετά τη συνάντηση, λέχθηκε μόνο πως «φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα» στην διάσωση της Τράπεζας Κύπρου, ενώ φαίνεται επίσης πως το όλο ζήτημα «πήρε τον δρόμο του».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s