Συνεχίζονται οι συναλλαγές στην Τραπ. Κύπρου

Συνεχίζονται στους ίδιους ρυθμούς οι αγοραπωλησίες μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, με τους επενδυτές να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, αλλά και μεγαλομέτοχους να αποχωρούν, προφανώς λόγω της επικείμενης απώλειας ελέγχου στην τράπεζα. Συγκεκριμένα funds ενισχύουν, τυτόχρονα, τις θέσεις τους.

investing-in-bonds.s600x600Όπως όλα δείχνουν, ο χτεσινός «πανικός» προκλήθηκε από το γεγονός ότι μεγαλομέτοχος της τράπεζας αποξενώθηκε τις μετοχές του. Σύμφωνα με πληροφόρηση, η τιμή στην οποία έγινε η συναλλαγή, ήταν εντός της «συνηθηισμένης μπάντας», χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζεται ασφαλής πληροφόρηση για την αξία στην οποία έγιναν οι συναλλαγές. Η εικόνα δείχνει πως η τιμή κινείται κοντά στα 23 σεντ.

Πάντως, οι εκτός πατώματως πωλήσεις κινήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε τιμές μεταξύ 23 και 25 σεντ, με κάποιες περιπτώσεις ωστόσο να «ανεβαίνουν» μέχρι και τα 29 σεντ, ενώ στην άλλη άκρη του φάσματος, καταγράφηκαν αγορές μετοχών μέχρι και στα 22 σεντ.

Το τελευταίο διάστημα, και ενώ συνεχίζονται τα roadshow της τράπεζας ενωπιων δυνητικών επενδυτών (πλέον στις ΗΠΑ, μετά το Λονδίνο), δύο τουλάχιστον επενδυτές ενισχύουν συνεχώς τις θέσεις τους αγοράζοντας όσες μετοχές μπορούν να βρουν.

Παρά το γεγονός ότι, για κάποιο λόγο οι χτεσινές εξελίξεις προκάλεσαν έντονα σχόλια, δεν απέκλιναν ουσιαστικά από τον «συνηθισμένο» όγκο συναλλαγών και δεν δικαιολογείται η έντονη φημολογία. Αν αναλογιστεί κανείς, μάλιστα, πως ο μεγαλύτερος όγκος των χτεσινών συναλλαγών αφορούσε σε δύο πωλητές και μόνο, διαφαίνεται πως δεν δικαιολογείται καθόλου η διαρροή που έγινε από την τράπεζα σχετικά με «μαζικές πωλήσεις». Σημειώνεται, ωστόσο, πως η ταυτότητα του πωλητή, ο οποίος είναι μεγαλομέτοχος, προκάλεσε αρκετές «αναλύσεις» ανάμεσα στους παράγοντες της αγοράς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s