Να εξηγούμαστε (από την Δήκτη της Κυριακής)

Να εξηγούμαστε
Παράπονα εξέφρασε, λέει, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, για τους δημοσιογράφους που πήγαν με αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσφατα στο Στρασβούργο για να καλύψουν την Ολομέλεια του Σώματος. Έδειξαν, σχολίασε, αδιαφορία για το έργο του (!) και πως δεν αξιολόγησαν σωστά θέμα που τους έδωσε και δεν το μετέφεραν σωστά στα ΜΜΕ.
Από δικής μας πλευράς οφείλουμε να σημειώσουμε ορισμένα σημεία. Πρώτο, το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μαυρίδης, δεν έχει καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πήγαμε να καλύψουμε.

Ο κ. Μαυρίδης απέφυγε επίμονα τη συζήτηση για τα του Κοινοβουλίου, παρά την επιμονή μας να θέσουμε ερωτήσεις, ως δημοσιογράφοι. Οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με τη δράση του στην Επιτροπή Οικονομικών και δη με το θέμα των του ορισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Δυστυχώς, μείναμε χωρίς απαντήσεις. Αντίθετα, ο κ. Μαυρίδης επέμενε να μιλήσει για την «αγωγή» που υπέβαλε εναντίον της Τουρκίας. Δεύτερο, ο κ. Μαυρίδης, όταν έθεσε το θέμα που δεν είχε καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια συζήτηση πέραν των δέκα λεπτών, δεν κατάφερε να απαντήσει σωστά σχεδόν σε καμία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από συναδέλφους.

Οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με την «είδηση» που δεν είχε τίποτε να κάνει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την οποία προσπαθούσε να προωθήσει: Ούτε πού υπέβαλε την αγωγή, ούτε με ποιους, ούτε ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει, ούτε καν τι συνεπάγεται αυτή η «αγωγή» (που δεν είναι «αγωγή») δεν κατάφερε να μας εξηγήσει ο κ. Μαυρίδης. Κι αυτά, για την είδηση που «δεν αξιολογήσαμε σωστά».

Τρίτον, δικαιούται να έχει άποψη ο κ. Μαυρίδης για το κατά πόσον αξιολογήσαμε «σωστά» την είδηση ή όχι. Από δικής μας πλευράς, όπως του είπαμε και κατά τη συνάντηση, το θέμα της «αγωγής» του κ. Μαυρίδη, θα μπορεί να θεωρηθεί ως είδηση, όταν η «αγωγή» θα γίνει αγωγή. Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για μια επιστολή για την οποία ο κ. Μαυρίδης δεν ήξερε και πολλά.
Μ. Π.

Οι ευρωβουλευτές
Πάντως, οφείλουμε να σχολιάσουμε πως πήγαμε στο Κοινοβούλιο με χαμηλές προσδοκίες, και σε γενικές γραμμές, μάλλον θετικά μας ξάφνιασε στο σύνολό της η εξάδα των Κύπριων ευρωβουλευτών. Με εξαιρέσεις, πάντα. Η μπάλα στον Νικόλα.
Μ.Π.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s