Κομματικοί οι διορισμοί στην Λαϊκή

 

Με υποδείξεις ΑΚΕΛ και ανοχή των άλλων

Έκλεισε ο διορισμός νέων μελών του ΔΣ της Λαϊκής με τους Ανδρέα Τρόκκο (από το Υπουργείο Οικονομικών), Μάριο Άντονυ Χατζηγιαννάκη (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Επενδυτική), Σπύρο Επισκόπου (πρώην τραπεζικό στέλεχος), Ανδρέα Ζαχαριάδη (βοηθός γενικός λογιστής) και Αντρέα Φιλίππου (πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας, αρμόδιος για την εποπτεία των τραπεζών) να διορίζονται άμεσα.

 

Αντίστοιχα, οι Πανίκος Πουτζιουρής (ακαδημαϊκός) και Νίκος Χατζηνικολάου (πρώην στέλεχος της Λαϊκής) θα είναι οι επόμενοι δύο που προορίζονται για διορισμό στο ΔΣ της τράπεζας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το όνομα του Χατζηγιαννάκη είναι επιλογή του ΑΚΕΛ, και δη του Γ.Γ. του κόμματος, Άντρου Κυπριανού και συνεργατών του. Δημιουργείται, έτσι, σημαντικό ερώτημα κατά πόσον τα ονόματα που κατατέθηκαν στην Βουλή από την κυβέρνηση αποτελούν αντικείμενο ανεξάρτητης και αντικειμενικής αναζήτησης από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, ή έχουν επιλεγεί κατόπιν υπόδειξης από τρίτους.

Όσον αφορά τουλάχιστον στο όνομα του κ. Χατζηγιαννάκη, είναι προφανές πως η επιλογή έγινε από το ΑΚΕΛ. Κι αυτό, διότι στο σχετικό υπόμνημα με το βιογραφικό του, το οποίο κατατέθηκε στους Βουλευτές, σημειώνεται ρητά πως «το όνομά του έχει προταθεί (put forward)  και υποστηρίζεται από τον Άντρο και τον περίγυρό του (Andros and his people).»

Σε ποιόν από εσάς να έχουμε, τώρα εμπιστοσύνη εμείς; Θυμάστε που έλεγε ο Andros πως δεν μπορεί να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας; Η προβοσκίδα φταίει…

Προφανώς, η σημείωση συμπεριλήφθηκε στο βιογραφικό σημείωμα του κ. Χατζηγιαννάκη, κατά λάθος. Δημιουργείται, ωστόσο, η δικαιολογημένη ανησυχία πως τα ονόματα δεν έχουν επιλεγεί με αντικειμενικό τρόπο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω προτεινόμενος θεωρήθηκε στις σημερινές συζητήσεις, «ανεκτός»  από τα υπόλοιπα κόμματα, με την προϋπόθεση ότι στο ΔΣ δεν θα συνυπάρξουν οι Χατζηγιαννάκης και Πουτζιουρής. Ο λόγος των αντιδράσεων είναι διπλός:

 

1. Ο Πουτζιουρής είναι άγνωστος στος βουλευτές

 

2. Δεν επιθυμούν να υπάρχουν στο ΔΣ δύο άτομα με άμεσες ή πιθανές κομματικές διασυνδέσεις, αφού αυτό συνεπάγεται και ουσιαστικό βέτο στις αποφάσεις του ΔΣ από τα «κομματικά» μέλη του.
 

 

Το γεγονός ότι είναι πλέον βέβαιο πως ο κ. Χατζηγιαννάκης αποτελεί επιλογή του ΑΚΕΛ ως κόμμα, και ο κ. Πουτζιουρής είναι άγνωστός, δημιουργεί ισχυρές αμφιβολίες για τον τρόπο –και τις προθέσεις- της κυβέρνησης στην συγκρότηση της λίστας των ονομάτων που προωθούνται ως μέλη του Δ.Σ. της Λαϊκής.

 

Τώρα, γιατί δέχτηκαν τα κόμματα, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

 

5 comments

  1. Καλά, μα σοβαρολογούμε; Ήταν αυτό το χαρτί στο βιογραφικό του κυρίου Χατζηγιανάκη;

    Πάλε εκάμαν τα θάλασσα;

    Να εκτιμήσω πως το δακτυλογραφημένο (γιατί άραγε) σημείωμα γράφτηκε από τον κ. Δημητριάδη; 🙂

  2. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Σε σχέση με τα βιογραφικά σημειώματα που δόθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών κος Βάσος Σιαρλή επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

    Ζήτησα από διάφορους μη κομματικούς παράγοντες, εισηγήσεις για τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας. Μου δόθηκαν διάφορα βιογραφικά σημειώματα προτού προχωρήσω σε διαβούλευση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για το διορισμό του κου Μάριου Χατζηγιαννάκη δεν ενημέρωσα εκ των προτέρων κανένα Αρχηγό κόμματος και ούτε εισηγήσεις δέχθηκα από κανένα αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος ή κομματικούς παράγοντες. Ειδικότερα, επειδή στο σημείωμα που μου στάληκε με το βιογραφικό του κου Χατζηγιαννάκη και δόθηκε ακολούθως στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής γίνεται αναφορά στο όνομα «΄Αντρος» κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τυχόν συσχετισμούς που αφορούν το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, δηλώνω απερίφραστα ότι εγώ ουδέποτε μίλησα με τον κο. Κυπριανού για το θέμα του διορισμού των μελών στο Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας». Επίσης, δηλώνω ότι, ουδέποτε έλαβα υπόψη μου την αναφορά στο όνομα «Άντρος».
    23 Μαΐου 2012.

  3. Μα είναι λογικό. Τι δουλειά έχει να κάνει το Μαρξιστικό-Λενινιστικό κόμμα των Κυπρίων εργαζομένων με τύπους που έχουν τράπεζες στη Ρωσσία και χρησιμοποιούν την Κύπρο ως υπεράκτια βάση; Θα ήταν τραγελαφικό! Γυρέψετε άλλον άντρον!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.